SWITSMILE

Tuesday, June 29, 2010

suri cruise mmg pandai bergaya








macam mummy dia ja banyak...tp msa kecik cam daddy dia ja kan...haha.....aku sekarang suka tgk gambar baby n budak2 commei......

Norjuma dah menawan kembali


Terbaru


Dah kurus beb


Macam tak pecaya

Macam tak pecaya norjuma pernah jadik macam tu....tapi tu sat ja...lani dah menawan kembali....tak caya tgk pic atas tuh hah...kan dah kurus balik ....

cute giler anak Erra Fazira


Macam muka papa dia


mmg cute...

Sejak aku jadik mummy pada AIDIL nie...aku suka tgk anak2 org..or budak2....yg commei2 tu gik geram la...yg tak commei tu suka gak....hehehe

Anak Linda Jasmin dan Que Haidar


Sapa yg terlepas dari tgk anak Commei Linda n Que....kat sini aku uploadd gambar baby commei tu...

anak campuran mesti commeiii

Linda Jasmin mmg gebu n seksi


Cikgu tari dalam Akademi Fantasia nie mmg seksi....mmg dah asal GEBU + SEKSI = SOLID
hahaha...dia mmg cantik tak leh kata apa....untung Que Haidar...

Anak pon COMEI plak tuh....campuran omputeh mesti commei

Anne of Green Gables

B nie la contoh CD dia...t kita beli k


Anne Shirley with Gilbert Blyte


Masa nie Anne baru masuk sekolah

Aku tak pasti cita nie tahun bila, yg aku ingat cita nie aku tgk masa aku muda2 mentah n bergetah...tak pon berghinguih ...hahaha...masa tu depa main kan cita nie kat TV2....

Anne of Green Gables dgn Anne of Avonlea sama ja...lakonan,costume depa cam org puteh dulu2...cara cakap mmg aku suka...

Lani aku nonton semula dalam Youtube tapi tak puas la.....aku nak cari CD or DVD kalo ada la..
Sapa2 yg tau mana nak carik cita nie tolong la gtau aku ya....PLEASE....TQ

Dah BOLEH PING

Hahahaaa best nya....tadi aku post entry complaint tak dapat PING...hahaha alih2 aku ping tau2 boleh...CANTEKKKKKKKKKKKKKKK

HHehehe so dah boleh ping nieh meh kita ping ping ping ping ping....

Macam apa aja ....excited giler..laki aku pon tanya tak wat entry baru ka nak baca....huhuhu nak ping tak leh tu la tak ada...g pon aku bz sikit...bz dgn Aidil hahahaha

Kami bawa dia g jenjalan n senaman kat taman belia....masuk2 keta bg minum air sikit tau2 terlena...

Masuk nak PING entry tapi tak boleh

Arghhh aku pon tension gak....dah banyak ari gak aku tak wat entry baru...2hari lepas siap dah create entry n nak PING ....aik awat tak leh ping....tak mau nak lekat...napa...aku wat silap ka...or aku dah lupa camna...Aih tak kan kot....baru ja berapa hari aku tak masuk entry...takkan dah lupa...Aishhhh.....tak leh jadik nieh...aku wat lg tanpa putus asa...cewah....klik ping...ping...ping...ping...haiyo aku dah mula nyampah...huhuhuhu

Ping....ping..ping....entah berapa kali ping da...
Last2 aku tutup....buka FB...Arini nak ping semula...PING pon tak leh gak...tgk skrin baru geng blogger macam serabut sikit la...aku pon pening...butang ping tak ada...kot masih baru gik...so aku wat tak tau la....alih2 dah jumpa wat hal plak...napa nieh....???????????

Aku tgk gak ada org kata tak leh nak ping....baca la gak...dia kata masalah teknikal kot camtu...habis aku ngomel2 kat sini panjang2 t still tak dapat post gak camna org nak tau yg aku pon xleh PING..hahaha sabar tu separuh dari IMAN...sabar2

MEH KITA PING tgk LEH DAH...


PING....................


PING...........................

Saturday, June 26, 2010

Meh blanja SUSHI KING


Tengok MENU dulu


Baru sampai...& dah boleh kedarah....hahahaha


Macam2 dah makanan kita rasa....nie org kalo belanja kena makan...rugi tak makan...bila org belanja la makanan tak sedap jadik sedap...hehehe....tak suka jadik suka...hahaha....

Nie laki aku lah ...katanya tak suka makan SUSHI....tau2 bos tempat keja nak belanja makan SUSHI...aper g kena FOLLOW... kalo tak rugi...hahaha....

Ha B camna rasa cedap kew...boleh makan dah SUSHI lani....t leh la bawak kami p plak.....

Friday, June 25, 2010

Meh makan LAKSA


LAKSA


Kuahnya la


Ready get set...


GO....

Sila la makan....LAKSA MAMA sedappppppp...pekat, likat, pedas, masam, arhhhhh mmg sedap....satu mangkok habissssssssss...

Anak aku AIDIL tgk aja... tgk la besaq t AIDIL nak makan LAKSA tak mau bg MUMMY sikit...huhuhu..

Mmg sedappppp oooo

Pekerjaan yg paling BEST buat lelaki



Ehem2 18sx kew...atau gangguan SEKSUAL nih....nie lah pekerjaan yg paling lelaki suka nak buat...tp pic nieh ternyata bukan di MALAYSIA...tp kalo ada tak tau lah plak.....tgk tu...mmg ........mmg.......mmg........Haishhhh baik beli CD kew DVD kew wat kat umah.....

Alamak terkentut.....


Hehehe perkara yg paling best bila KENTUT dlm air...awat ingat tak da org tgk ka...hahaha siap kena snap pic...angin kalu lepas mmg sapa pon tak nampak tau2 bau jar....hehehe....cuma kalo nak tgk try tgk lepas dalam air pasti menampakkan hasil nya.....plooobbbb...plooobbbb....

Teka teki : Bila di lepas dalam air leh nampak tp tak leh bau....kalu di udara tak leh nampak tapi leh bau....apa kah ituu????

KENTUT

Rupa RANI MUKERJEE yg sebenar


Ha perhatikan gambar diatas.....betul ke tak betul....masa mula2 aku tgk pon....macam tak percaya....alah org bila dah jadik artis op coz kena MAKEUP n kena lawa....jg penerampilan....bagus2 anda berjaya transform kan diri....kita bila g...tak kan nak tunggu kaya or jadik artis baru nak cantik...hehehe...aku tak pa NATURAL BEAUTY...hahaha gilak perasan

MEGAN FOX DULU dan SEKARANG


Macam tak pecaya la plak bila tgk pic dulu n dibanding dgn pic sekarang.....Alah cik kak OMPUTEH kita yg men filem hantu tu ...tp tajuk cita tu aku lupak la...cita tu aku g tgk kat wayang dgn laki aku...tgk muka dia lain sangat...dulu hmmmm gitu2 aja...tapi sekarang nampak lebih mengancam n seksi.....mata pon lebih syurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......hehehe pandai lah aku....

Cuba hampa semua tgk mmg lain kan...

manisha Koirala Kawin



Sapa tau or dah tgk pic pelakon HINDI MANISHA KOIRALA kawin ritu....dia kawin dgn rakan FACEBOOK dia...lepas 2x putus cinta..hehehe...akhirnya kawin gak dia...tak salah aku umur dia 39 tahun....yg aku baca la...hmmm sampai ke roundabout api juga depa kan walau pun kenal dalam facebook....JODOH2....

Aiswarya Rai dah montel sekarang


Cantik


Anggun

Aku suka pelakon HINDUSTAN sorang nieh...dia mmg cantik.....tp lanie aku tgk dia dalam iklan LOREAL baru tu dah montek...hehehe tak menarik plak...bila dia berjalan dgn rambut yg beralun tu membuatkan badan dia yg dah berisi tu bergoncang plak hehehe.....alah berisi sikit jew tu kalo dibanding kan dgn aku nieh ha...huhuhuhuhu....

Solid kew badan gitu???


Euwww

Berketui2

Sebenarnya gambar2 nieh aku google...tu yg ada benda2 hijau kat bawah tu...mungkin tanda aku copy n paste kot...

Sebenarnya aku mencari pic Aiswarya Rai yg commei tu...last2 dapat had nieh...hahaha...ha lelaki best kew ada body sebegini???? geli la plak aku tgk...hehehe...

wujud kah bayi kacang


Uish baby kacang.....uuuuuuuuuuuuuuuuu sebenarnya aku nak tgk pic nieh tapi....pic nih salu buat aku terkejut.....mula tu mmg layan la....asyik dok belek gambar AIDIL...klik satu2 tau2 muncul gambar nieh...asal dia muncul jar aku pasti terkejut tgk...takut pon ada...huhuhuhu..cuba korang tgk...BABY KACANG nieh buat nyemak phone aku jar...huhuhuhu

Thursday, June 24, 2010

KUNYAH2 CUCUQ UDANG KEPAI


udang KEPAI


CUCUQ UDANG KEPAI

Haha tgk UDANG KEPAI kat atas....huhuhu masa tgk nie aku sendiri rasa GELI GELEMAN...macam dot dot dot...huhuhuhu...tp bila dah jadik CUCUQ hehehe...dah kunyah nak kunyah lg....ambik satu...ambik lagi.....hehehe...sedap....

Wednesday, June 23, 2010

DERMATITIS ATOPIK or ECZEMA

ISOMIL Advance..


Permukaan muka baby yg gatal kerana keradangan


Penyakit keturunan (keadaan boleh bertambah buruk sampai leh bernanah...pic tu aku tak mau ambik...aku sendiri takut nak tgk..)

Owh baru aku tau apa benda alah tu, hmm bagus jugak ...sejak 2 menjak nie, banyak tui pembacaan aku, satu perkembangan buat aku, hehehe yg bestnya yg nie baca tak payah ambik EXAM..

DA atau Dermatitis Atopik adalah satu masalah keradangan kulit (GATAL) dia menyerang kanak2 dan juga org dewasa..

Kita dgr nama dia,bunyi macam biasaa aja kan, tp bila kita sendiri yg kena n alami, mmg kesian...dgn terrgaru2...pedih g...melupas...Penyakit nie tak ada ubat....juz kena jg aja...sebab ia mai dr keturnan...tak dari mak dari bapa....n yg penting penyakit nie mmg tak pernah maupun akan meragut nyawa sapa2. Cuma penyakit nie buat org tak selesa....dia jugak boleh mengangu tidor seseorg...oleh kerana miang gatal nya..

Penyakit nie jugak boleh ada kat seseorg baby dari kurang umur dia 12 bulan hingga mencecah umur 5 -6 tahun...tak pon berlarutan hingga dewasa..

Macam alergik la...dia tak bolek kena asap o habuk,sabun mandi, detergent cuci baju, softlan (pewngi pakaian, keadaan cuaca yg panas,miang rumput or bulu binatang) t gatai2,merah...

So jika baby anda ada penyakit begini, Doktor pasti akan syorkan supaya baby minum susu dari soya macam ISOMIL di atas...harga dia lebih kurang RM55.90.

Kena ingat kalu baby gatai2 berlanjutan jgn bagi mandi baby guna sabun tau, kalu ada lelehan susu tumpah lap kering, mandi pon lap kering2 dsetiap celah2 pelipat....tempat2 begitu lah akan jadi DA nie....lambat baik...kalu baik pon dia akan ada balik....kalo tak jaga..

KELIP2 SESAT


KELIP2


Bercahaya bersinar menyinar malam


Gemerlapan bagaikan BINTANG

Semalam ada sekoq kelip2 kat umah...entah sesat nak p mana ka..tau2 terlepas masuk kat umah aku....ingat kan binatang busuk.....laki aku kata bukan tu KELIP2 lah...cuba kejut dia t dia nyala...MAMA aku gik carik balang nak letak dia dalam tu, leh tgk lampu dia yg tak yah pakai bateri tu...AL-Goncang jar dah nyala...hehe kami kat umah macam kejakunan...kihkihkih...

So aku pon kalut la nak ambik gambar...mana tau gambar yg aku ambik masa dia menyalakan bontot dia tu tak dapat di kesan oleh kamera aku...so aku pon GOGGLE lah...

Owh baru aku tau yg KELIP-KELIP nih mmg kurang berkesan pada negatif filem biasa,maksudnya mmg kena tgk binatang belampu nieh dgn LIVE..hehehe

Untuk tatapan korang aku ada paste picture kelip2 tu kat google...mmg cantik bangat....

Ada la sedikit INFO yg aku dapat ttg KELIP2 nieh, dia nie PENDEK UMUQ hanya betahan selama 30 hari aja...sebulan la tuh, dia perlukan15 hingga 20 min tok warm up sebelum berkelip....kalu kita nak tgk dgn sendiri menyala la....kalo kita nak nyalakan sendiri kejut kan lah dia...t nyala la tuh...sebab penyebab si binatang kecil yg bercahaya nieh menyalakan LAMPU nya adalah sebab nak ngurat tok ehem2 hehehe...n yg bestnya depa ni pandai depa amal kan budaya 3some hahahaha pandai dakkkkk alah yg 2 jantan 1 betina....isk3

Ha kalo terjumpa si kelip2 nieh nak tau dia tu si JANTAN or si BETINA kena la kejut kan dia supaya dia bernyala dulu, kalu kat BONTOT dia keluar 22 line cahaya Ha had tu JANTAN lah, kalu 1 line yg BETINA....hehe

tu lah info2 yg aku perolehi..ada g tuh..tp aku ambik yg penting2 aja..OK

Tuesday, June 22, 2010

Bersama2 di TGI


Ambik gambar apa g...meh lew kita minum...


Berchezzzzzz chiken with shrimp


Chiken wit macroni chezzz


Had nie aku tak hinggat ape nama??


Had ni pon...tak tau....


pencuci mulut..hmmm yummy!!

masa nie menunggu mkanan...lum sampei2....so kena renyeh dulu...senyum


Kami g dinner bersama2 a Fadil n Ina kat TGI Quencebey...hehe tp ri tue bukan pon hari jumaat...hari sabtu tak salah aku.....dah nama TGI FRIDAY bukn bermksud leh or kena mkn ri jumaat ja...nama dia ja tuh...isk2...tu pon nk kena gtau kew.....meh kita menikmati makanan d sana....mari...mari...mariii

p/s TERIMA KASIH BUAT INA & A FADIL YG SUDI BELANJA KAMI...
t ada rezeki kami belanja ok...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails