SWITSMILE

Wednesday, June 23, 2010

KELIP2 SESAT


KELIP2


Bercahaya bersinar menyinar malam


Gemerlapan bagaikan BINTANG

Semalam ada sekoq kelip2 kat umah...entah sesat nak p mana ka..tau2 terlepas masuk kat umah aku....ingat kan binatang busuk.....laki aku kata bukan tu KELIP2 lah...cuba kejut dia t dia nyala...MAMA aku gik carik balang nak letak dia dalam tu, leh tgk lampu dia yg tak yah pakai bateri tu...AL-Goncang jar dah nyala...hehe kami kat umah macam kejakunan...kihkihkih...

So aku pon kalut la nak ambik gambar...mana tau gambar yg aku ambik masa dia menyalakan bontot dia tu tak dapat di kesan oleh kamera aku...so aku pon GOGGLE lah...

Owh baru aku tau yg KELIP-KELIP nih mmg kurang berkesan pada negatif filem biasa,maksudnya mmg kena tgk binatang belampu nieh dgn LIVE..hehehe

Untuk tatapan korang aku ada paste picture kelip2 tu kat google...mmg cantik bangat....

Ada la sedikit INFO yg aku dapat ttg KELIP2 nieh, dia nie PENDEK UMUQ hanya betahan selama 30 hari aja...sebulan la tuh, dia perlukan15 hingga 20 min tok warm up sebelum berkelip....kalu kita nak tgk dgn sendiri menyala la....kalo kita nak nyalakan sendiri kejut kan lah dia...t nyala la tuh...sebab penyebab si binatang kecil yg bercahaya nieh menyalakan LAMPU nya adalah sebab nak ngurat tok ehem2 hehehe...n yg bestnya depa ni pandai depa amal kan budaya 3some hahahaha pandai dakkkkk alah yg 2 jantan 1 betina....isk3

Ha kalo terjumpa si kelip2 nieh nak tau dia tu si JANTAN or si BETINA kena la kejut kan dia supaya dia bernyala dulu, kalu kat BONTOT dia keluar 22 line cahaya Ha had tu JANTAN lah, kalu 1 line yg BETINA....hehe

tu lah info2 yg aku perolehi..ada g tuh..tp aku ambik yg penting2 aja..OK

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails