SWITSMILE

Friday, June 4, 2010

Lanca PULAU PINANG


Salam,

Lepas pekena SUP td...kami laki bini...dah LEMAH2 badan....kenyang NGANTUK lew...sambil keta begerak aku nampak ada LANCA2 dok berbaris kat tepi jalan tu..menunggu pengunjung yg nak naik..PUSING2 ...pusing2 pon dekat2 ajar..tak leh g jauh2 ( town nak g bayan baru ) tu agak2 la...bila nak sampai..jauh tu...patah kaki si pengayuh lanca tu...dah lanca dia di isi dgn org2 luar...badan suma SEDAP2 belaka...kalu org asia mungkin kot...kecik2..tp ASIA pon suma berat2 tambah g mai PENANG makanan best2...

Tambang sekarang aku pon dah taktau...dah lama betul tak naik lanca....seingat aku last aku naik pon dengan arwah TOK aku d zaman pra sekolah aku....tahun 80an..hehehe...

Seronok naik lanca ni...ada org tolong kayuh kita duduk ajar....menikmati angin PULAU PINANG n ambik gambar2 menarik...masa dulu2 time aku naik pon aku duduk dgn arwah tok berdua atas seat al maklum seat kecik..bukan salah org pun...org tak besau mana pon lah hehehe...yg cucu dia g 2 tu dok atas tempat kaki sebab aku time tu KEBABOM...KUS SEMANGAT...hmmm lupa aku kat negeri MELAKA...kat sana pon ada gak lanca tp kat sana depa panggil BECA...Kat sini pon sama....cuma lebih famous panggilan LANCA....nak try naik meh ler PENANG...tp tambang jgn tanya aku tak tahu....

2 comments:

  1. pena naek gk..zaman tadika..skrg lau nk naek ase cm xsanggup je..tuan beca da tua..tp lau xnaek..dorg lak xde rezeki..aish~penin2..hehe..:)

    ReplyDelete
  2. a aa mmg nampak kecian.
    kita nak naik pon ikut jalan short cut ajer la...hahaha...tak der teruk sgt pokcik tu nak ngayuh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails