SWITSMILE

Friday, June 4, 2010

NO PLASTIK

Salam,

Dah lama tul aku tak g jenjalan....laki aku asyik sibuk kerja ja...carik duit untuk anak bini dia...cian plak pg pagi balik malam...huhuhu...

Dulu masa Aidil tak ada masa zaman aku n laki aku berdua ajar...rajin kami dating berdua...g mana g SHOPPING.....asal balik umah jar...mesti bawa balik barang....baju lah, makanan lah aper lah....hehehe...tu yg best masa duit banyak...

Satu hari tu lepas kami balik keja g la jenjalan kat JUSCO...pusing2

aku apa g jalan pun,aku t carik jalan ke corner aku lah, tak baju,perfume, tak perfume, handbag, tak handbag tempat pakaian dalam...hehehe....so pusing2 belek2...ada 1 set pakaian dalam nie mmg menarik minat aku...warna kegemaran aku...(dot dot dot ) hehehe so tgk harga aiyoyo maheinyer...maknya yg dari td dok ikut aku tu kata miss ini ada discount punya....aku kata ya ka...kalu lepas potong dapat berapa?? dia ada la cakap (harga .....) hmmm aku pon ok gak...hehehe habis2 berkira2 dgn maknya tu.... aku pon OK ON...

Tak apa yg bayar laki aku...aku pon pegi lew ke counter tok buat bayaran...dah habis casheir tu scan2,duit dah bayar ,balance dah ambik dia tolak barang aku tu dekat dgn aku...aku pon keliru...EH dik tak taruk plastik kew...Kak hari ni hari ISNIN,semua kedai setiap ISNIN hingga KHAMIS ialah hari plastik...so plastik mmg tak wajib guna...kalu nak jadikan sunat pon kena bayor dua kupang...ALAH awat tak gtau....aku beli mender nie plak....tak kan aku nak pgg...Ihhhhhhhhhhh malunya....budak tu cakap...akak kalu nak kena beli bag nie...n p ambik kat kat counter service kat tingkat 3...kalu mai jar hari plastik akak bawa ja bag nie t. At last aku akur...beli la plak bag cokolat yg bertulis ...REUSABLE SHOPPING BAG...

Nasib kalu iedak MALU aku............huhuhuhu....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails