SWITSMILE

Wednesday, June 16, 2010

PANIC WALKABOUT

AIDIL YG MANJA


MANJA NYAR ANAK MUMMY!!!


AIDIL BERSAMA DADDY

Kenapa PANIC....AIDIL tak jerap bila tido malam...cian dia...bawah leher dia gatai...naik RASHES merah2...cian betui dia....asal malam dia tergaru2. bila aku tengok dia gi tu ....aku dgn pantas tarik tangan dia...tak da la KASAR2....dia buat lagi...sebelah kiri plak....dia kiri aku tarik...bila aku tarik kiri tangan kanan dia pantas jew garu yg sebelah kanan....dgn pantas gak aku menariknya....taw2 UWEKKKKKKKKKKKKK
nagis lah dia....tak dapat garu...MARAH n GERAM

Aku sumbat mulut dia dgn susu....dia DIAM dah ok tu...dok tak berapa lama dia mengaru lagi...sama seperti tadi...ASAL aku tarik ja dia garu...ASAL dia garu ja aku tarik...kecian dia...nagis lagi...

Keesokkan pagi tu, nasib laki aku tak keja....kami pon g lah KLINIK... mau dak gitu pagi tu badan AIDIL dah panas n nagis2 merengek...kami dua dah PANIK.....kesian tgk dia...boh ubat tak mau lega..

Sesampai d klinik....tgk cam tak ada org....arhhh lega kata hati aku...cepat sikit jumpa Doktor...tau2 sama ja LEMBAB dia...sebab kami tak da APPOINTMENT ri nie..

Tunggu ....tunggu..masa berlalu dengan pantas....AIDIL diam la plak...tapi mata KUYU...mata letih tak bermaya...risau tgk dia...Al-maklum anak mula...tau2 nurse panggil...
haaaa OK Aidil meh kita g sana kata aku....nurse cakap Doktor tak ada plak ri nie...so nurse tu cek temperature...result dia AIDIL baru nak demam....

nurse cakap g refer kat sebelah...kat sebelah tu tok owang besaq2 nya cek...tempat aku mai nie tok kanak2...so mmg kena g sana sebab kat sana ada Doktor leh tlg CHECK...

TUNGUUUUUUU g....tapi nasib sat....Doktor tengok, dia bagi Calamine cream...sebab ri tue g liquid tak baik...So lani tukar cream plak..

Dah habis setle dgn Doktor...kami pon bersiap2 nak balik....kata aku...B jom bawa AIDIL jenjalan...bagi dia ambik angin luar sama....mau iedak nya....kami berdua hanya di rumah sepanjang laki aku bekerja...tak kemana2 selama 2bulan gitu...huhuhu cam KATAK BAWAH TEMPURUNG...huhuhu...nak wat camna laki carik REZEKI..kena lah terima...

Bila balik umah aku lap badan AIDIL sikit bagi sejuk...siap2 bagi minum susu....Kami berdua dah boleh tarik nafas lega, bila tgk AIDIL dah semakin ok, n dah boleh gelak...SYUKUR...continue guna cream DOKTOR bg...

1 comment:

  1. ayg ucuk daddy....t kita g klinik lah....dh mcm2 boh ubat x ok gak... Kena p Hope la nmpknya....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails