SWITSMILE

Saturday, July 31, 2010

sebab2 yg memasukkan wanita ke dalam SYURGA

Rasulullah bersabda:

"Apabila seorang wanita mendirikan solat yang lima, berpuasa pada bulan Ramadhan,memelihara kemaluannya dan mentaati suaminya,maka dia masuk SYURGA dari pintu2 syurga manapun yang dikehendakinya".

HR.Ibn Hibban

Friday, July 30, 2010

nak hambat traffic

Aku punya nak hmbat trafic...ha la dah lama aku tak ddapat nak berblog walking nieh....lani aidil tak suka tido...dia dah besau suka main2 sekarang....

Nie pon aku ngah reba dia ( Aik bukan raba reba....alah duduk atas peha laa)
dia pon tgk sekali....yg best nya dia hentam laptop aku dgn kaki dia tong tang tong tang....
uishhhhh mana laptop aku tak sorak...eh silap rosak...gini...

Wednesday, July 28, 2010

berita GHAIB ttg ROH org yg sudah MATI

>Org yg sudah mati dapat mengetahui kedatangan org yg masih hidup

>Roh2 org yg sudah mati saling berjumpa n saling mengunjungi

>Roh org yg sudah mati dapat bertemu dgn roh org yg sudah meninggal dunia

Tempat2 ROH setelah berpisah dari JASAD

Apabila roh itu telah berpisah dari jasad kasar ini, maka org itu dinamakan telah mati, dan kini ia telah memulai menempuh alam barzakh. Sekarang dimanakah tempat sang ROH2 tersebut???

Menurut keterangan dari hadis , bahawa tempat kedudukan roh di alam barzakh sangat lah berbeza2 antara satu sama lain, ada yg sgt mulia dan terhormat tempatnya, dan ada yg sangat hina dan rendah sekali darjatnya,hal itu bergantung kepada tingkat kebahagian serta kesengsaraan yg dimiliki oleh ROH tu sendiri dimana dulunya ia bersatu atau bersemayam dengan jasad kasar org yg bersangkutan.

Ada yg bertempat yg tertinggi sekali (A'LA 'ILLIYYIN) iaitu rohnya para nabi,malaikat, n roh para shuhada.N golongan ini pula ada perbezaan tingkat,seperti yg disaksikan oleh Rasulullah saw sendiri sewaktu beliau menjalankan I'sra Mikraj.

Ada roh yg tertahan di pintu SYURGA,iaitu Ja'far bin Abu Thalib, krn Allah swt telah menganti kan kedua tangan nya yg terputus ketika berjuang di medan perang ( fisabilillah) dgn 2 buah sayap...

Ada roh yg tertahan di kuburnya,iaitu pemilik karung tempat harta rampasan perang yg dicurunya sebelum dibagi secara rasmi kemuadian mati syahid.

Dan ada gak roh yg terbelengu dibumi yg tak dapat naik ke alam lebih tinggi, yakni roh dari golongan rendah.

Ada plak roh yg menempati tungku2 yg sengaja disediakan oleh para penzina.

N ada gak roh yg bertempat didalam sungai2 darah sambil berenang memakan batu2an.

Walaupun tempat sekalian roh berbeza,maka tiap dari roh tersebut masih mempunyai hubungan yg erat dgn jasad yg berada didalam kubur..

PETIKAN dari buku BERITA ALAM GHAIB

Monday, July 26, 2010

GAYA ORG POMPUAN BERCINTA

Setiap wanita sentiasa berharap supaya bertemu jodoh dengan seorang lelaki yg memahami diri depa.Tapi adakalanya harapan hanya tinggal harapan saja. Sebabnya, salah satu punca adalah perbezaan daripada sudut pandangan antara laki2 n wanita berkenaan aktiviti berkomunikasi..

Kajian yg dibuat oleh pakar2 dlm bidang komunikasi perhubungan menunjukkan wanita lebih ekspresif drp lelaki.Depa lebih banyak buat aktiviti bercakap n berbual2 dibandingkan dgn lelaki.

Dlm aktiviti berkomunikasi nie,wanita jgak lbh banyak menampilkan emosi drp lelaki.
Wanita jg lbh suka menceritakan segala jenis perasaan yg depa rasa or alami kat sapa2 yg sudi mendengar,manakala si lelaki plak lebih suka menyenbunyikan emosi depa, termasuklah kat pasangan depa sendiri.

Satu hal yg lelaki tak pham ttg pmpuan nie, bg pompuan pusat segala perhubungan antara dua org manusia adalah aktiviti bercakap2 n berbual2. Mengikut pengkaji,berkenaan cinta n perkahwinan,pompuan mempunyai sudut pandangan yg berbeza drp lelaki...

>yg pertama bagi wanita,cinta n kemesraan adalah suatu yg berterusan..yg tak ada penhujungnya...So wanita mau supaya cinta n perkahwinan terus di ucapkan, dibincangkan n dibualkan dari waktu ke waktu...cuba kalo boypren or husband tak cakap LOVE U SAYANG sehari ka, seminggu ka, mesti kita (orang pompuan ) kta nie mesti dah tak sayang i lagi...huhuhuhu

>yg kedua Bagi wanita aktiviti bercakap n berbual2 adalah intipati yg paling penting peranannya dalam bercinta n berkasih sayang..( sebab tu kalo org bercinta suka bergayut d talipon...) hahahaha...bagi wanita bila suami tak banyak cakap mau nak bercakap o sembang2 dgn depa, tu bermakna depa tak lagi mengecap nikmat bercinta n berkasih sayang.


Hehehehe macam org motivasi la plak...kahkah...alah dah terbaca so kita share la kan...
HIKS...

HISAP sudah la, basah dah...GIGIT g...sukanya

Kalau nak hisap tu..mesti kuat2,bagi bunyi...isk2...huish sedap ka???
Dah la hisap sampai bebunyi2 ni gigit2 plak tu....sakit t

Sekali ulang dgr macam SENSORED, tapi bila dibaca sampai habis...baru paham hahahahahaha,
Aidil dia kalo dapat hisap sarung tangan dia tak lepas,sampai basah...CHOT..CHOT....

Dah hisap sampai basah, di gigit2 plak tu,tarik sampai terbuka, pehtu garu leher dia, sakit lah....kuku panjang...berdarah dah leher dia....hish...cakap tak mau dengar....
hehehehe...macam dia paham....

Buffered Earning ku yg ke3

Aku pon tak sangka, yg aku leh dapat Buffered Earning yg ke3 nie..
Kali nie IBM punya....Alhamdulillah rezeki g...

Tapi disebalik kegembiraan aku nie...ada gak kesedihan..n kerugian sebab yg sama...LAPTOP aku yg salu rosak...n hphone yg tak leh support tuk wat blog...huhuhuhu..

BLOGWALKING tak wat...kalo dapat pon nasib lah..
Naffnang tgh bagi green lite nieh....tp laptop tak terima ...asyik merah jar huhuhuhu...

Wednesday, July 21, 2010

CEPAT LAH BUKA!!!

Cepatlah buka...lembab betui....cepat sikit....t Aidil jaga...aku tak sempat POST ENTRY...sementara AIDIL tido nie....

Kalo lambat camni...camna aku nak berblog....huhuhuhu...nie lah kesempatan yg aku ada...dia jga t apa pon tak jadi...huhuuhu

Nak tgu buka sepasai...nak loading g...server plak down..
HUHUHUHu DONT MAKE MY BLOOD GO UPSTAIRZZZZZZZZ

BLOG BOGEL!!!

Wei lucah betul TAJUK kau rinie...hehehehe...bukan apa...
Dah aku cakap...frame bebunga tu hantar kan note kat aku...soh tukar BACKGROUND....and then klik kat frame bebunga dia tu tok pilih baru punyaaaaa background....so aku pon FOLLOW la....bila dah follow aku pon view la....

Alamak tgk2 benda yg sama kuar...
Dah jadik 2 FRAME BENRBUNGA kat BLOG aku...amender nieh...dah tukar pon still bagi note kew...kalo ko suka aku gtaau je lah jgn tulis note gitu...frame bebunga hanya tok note cintan cintun bukan not warning...huhuhuhu...

T tak pasai..BLOG aku BOGELLLLLLL...
Kosong tak lawa...tak cantik...tak menarik....huhuhuhuhu..
Blogger lain pon terima frame note berbunga cam aku dapat kew...sok dah JUMAAT nieh...t habis la BLOG aku BOGEL t...huhuhuhuhu...


TOLONG...huhuhuhu tgk kan dah KALUT...GELABAH BEWAK...

Background BLOG pun ada expired date kew??

Aku buka blog aku,tgk2 ada note berbunga2 ( bukan ayat cintan cintun tu) dalam frame bebunga hehehehe....dia kata aku kena tukar background baru n soh aku klik atas note frame bebunga dia...dia kata g kalo aku tak tukar t bacground aku kosong pada hari JUMAAT nie...dia kata background aku t EXPIRED jumaat nie lah..uishhh aku fikir2 biar betui..aku ingat makanan dalam bungkusan ja yg ada expired dare..tak sangka benda MATI camni background BLOG nie pon boleh expired...hehehe mmg sah aku kena beli BLOG FOR DUMMIES..huhuhuhuhu.....

Tuesday, July 20, 2010

Tak tau yg Ads NAFFNANG kena ada 3 kat blog kita

Aku mmg tak tahu apa pon pasai blog nieh..alah org kata apa macam bidan terjun la katakan...
Tadi aku ada terima komen dari Mama Murai...dia ckp mmg permulaan kita berblog utk income...lama kelamaan dah bertukar...kita nak org membaca hasil penulisan kita...itu yg lebih buat kita puas hati...hehehe...

Masa adik aku tolong wat BLOG kat aku...aku tak perasan pon, dalam BLOG aku ada berapa Ads NAFFNANG...bila aku berkunjung KALUT jadinya...p balik kat blog DJ baca n salin nak wat apa...try punya try...BOLEH.....

Try view alamak apa jadik ...TAK BOLEH....kalut plak p kaat blog DJ....tanya dia camna...huhuhuhuhu...

Ntah aku wat camna tau2 boleh....
Aku dah kalut dah tanya adik aku,leh tolong repair dak BLOG aku...tau2 dia ada kursus kat tempat keja dia plak...tu kalut tanya balik kat DJ...mula nak tanya malu....sebab takut org baca..hahahha...Ha la awat tak malu...t org kata...ORG NAK WAT BLOG DIA PON NAK WAT BLOG....huhuhuhu..

Nampaknya aku kena beli buku BLOG FOR DUMMIES la camtu...hehhehe...

Tapi at last Blog aku ada gak 3 Ads NAFFNANG...aku wat sendiri tu...adik aku tak repair pon...aku follow DJ kita punya penulisan.....kihkihkih...
KALUTTTTTTTTTT

tegedik2 nk wat blog..

masa aku mula2 aku xtfikir pn pasai blog..tambh2 nk buat o ada blog sndri.sjak aku tbca paper ttg redmummy serta incme nya..aku beminat sgt.alah teruja la ktakan..hehe..kalut..bak kta adk aku tegdik2 hehe..tau sbb apa dia mrah,sbb aku suruh dia buat blog kt aku,aku hny akan masuk entry ja.hehe..pgetahuan aku ttg blog,takat masuk entry n dpt kumpul duit.apa bnda slanjutnya xtau.haha,tmasuk blogwalking.smpailah kiranya aku beada dlm dunia blog slama smingu,kna tguq dgn adk aku,wei hang x ping ka blog yg hang tulis..dah plak,ping apa lak,tang mana,hehe..tu la dia,tgedik2 sgt.smpai xtau apa,explore la sma.huhu,bla yg aku nk explore.xda masa,ada pn tlis blog cpt2 post.haha..tp lama2 aku smakin phm,sjak2 aku salu mgunjungi dj kita pnya blog.dj alah dahlia journel tu,blog n pnulisan dia byk membntu aku..hehe..kalut mmg kalut..

blogwalking tu penting

bg org bru mcm aku mmg penting utk jenjalan ke blog org,krn ia befungsi mempromote blog aku...maupun blog sesiapa yg masih blm dkenali org. dlm bln ni aku xdpt nk tumpu pd blog aku,dgn laptop yg salu wat hal,kalu aku dpt masuk pun mlalui hphone aku,tu pun terhad,sbb xckp memory,so xleh suport image yg aku bka.aku nak blogwalking cmna,susah,rugilah aku.bln lpas ja sehri aku buat hbis byk 8 entry,bln ni kdg2 selang shari o dua hr 1entry.laptop xsuport,hphone pn xsuport.bla aku xblogwalkin,chart view aku pn menurun la.macm na org nk flow blog aku,xmashukk la cmni.tp alhmdulillah hjg bln lepaih n bln ni aku ada 2 bufered earning pberian naff.syukur dpt gak cover,tp kira aku stil rugi gak .time ni lah advntge aku utk aku grab n tmbh pndptn aku dlm blog ni.tp syg..huhu ..tp mcm mana pn aku akn usaha..

Saturday, July 17, 2010

tuala mandi yg dbuat dr kulit anjing

BHATI2 APABILA MEMILIH TUALA MANDI D SHOPING COMPLEX.KRN SKRANG TUALA YG DBUAT DR KULIT ANJING DJUAL DMERATA2 PUSAT MEMBELI BELAH...HAHA..XDA LAH,ANJING NIE HA KALAU ORG XPERASAN MESTI TGK DIA 2 KALI BG NK PASTIKAN APA MENDANYA TU..HEHE TAU2 ANJING.MULA TU BLA AKU TGK AKU RASA CM GELI.SEBAB XKIRA APA BINATANG PN TP JANJI XDA BLU,TGL KULIU JA.TU YG WAT AKU GELI..

Friday, July 16, 2010

hormon bhg lelaki yg dtumbuhi duri...

MENARIK,PELIK...NK TGELAK PON ADA..TP ITU ADALAH KAKTUS,HEHE MESTI LA ADA DURI,MMG PN BERUPA SBHG KPUNYAAN LELAKI.DAH DIA NK MBESAR RUPA GTU,NK WAT CMNA.

Thursday, July 15, 2010

Tajuk ENTRY yg boleh tarik perhatian

Aku salu terfikir2 tajuk yg sesuai untuk ENTRY aku yg tak da gambar....kdg2 ENTRY yg bgambar pon tak tau nak letak tajuk apa...supaya dapat menarik minat pembaca kita mahupun geng2 blogger kita tok masuk n baca entry kita...

Kdg2 kita msia nie, kepala (TAJUK) bagus....tp mai tang isi...alamak lebur..mcm org kata...mukka cantik tp ilmu tak da...ha mcm tu laah...tp tu contoh...hehe

Sessetengah tu plak tajuk tah pape...tapi isi best.....hehehehe yg lagi best...bila dah famous ...tak payah kira kepala tajuk or isi lagi dah....gambar ponn dah cukup bercerita...kan.....alah letak lah sikit point kat situ....org pon paham...kan best...tp time nak jadi famous tu lah makan masa....so time tu kena lah BANYAK2 SABAR menunggu...ha had tu nasihat wat aku n geng blogger baru yg lain.....

Aku suka baca entry2 DJ kita sebab ia memamg relate dgn BLOGGER mcm kita..tp selain dr perkara yg berkaitan apa lg yg boleh menarik org nk baca or masuk singgah sekaligus nak baca entry kita...

TAJUK KEBABOM tp mai tang ISI hancus....hmmmm,hehe kdg2 kena gak batang hidung aku...
Aku sedar akhir2 nie entry aku kekurangan isi...sebab aku kena cepat...satu laptop aku suka plopppp tertutup sendiri,dua anak aku jaga,tiga fokus hilang....hehehehe

hmmmm kalo korang ada ngingah kat blog aku nie sudi2 lah komen or bg tips kat aku...hehe..
Almaklum aku budak baru blajar...tak kira lah brapa hari ka,bulan ka,tahun ka, aku still budak baru blajar...hehe

MACEHHHHH.....

Wednesday, July 14, 2010

adoiii..dah potong la

HEHE..CUTE..CIAN..SAKIT APA KENA GIGIT ANU..,MAK DIA LEH BIAQ..XPASAI TGL SKERAT.HEHE...TP CUTE..

Monday, July 12, 2010

Lawatan ke PULAU AMAN 2


CHALET yg berharga RM120 semalam


Ketibaan kami di pintu masuk PULAU AMAN


Macam hiking la gak....pusing satu island...


Sesampai d JETI PULAU AMAN


Nak naik BOT untuk menyeberang ke PULAU AMAN

Alah kalo dari Penang sat ja ,sebab sememang nya PULAU AMAN tu pun still dalam PULAU PINANG...lepas sikit dari BATU KAWAN (Stadium ) sampai lah...tapi baru sampai jeti nak ke Pulau lew..hehehehe

Masa perjalanan kesana kami terpaksa menharungi jalan berliku2...hehehe nak tau kenapa berluki2...kami terpaksa mengelak tompok2 tahi LEMBU yg banyak atas jalan...hehehehe...sakit perut penghuni dalam keta tu...punya gelak macam main game plak elak mengelak dari bahaya...hahahaha...

Sampai ke jeti kena tiket sorang RM6 dua hala...satu bot tu leh masuk seramai 30 org...sonok gak nek bot ni...tak sampai 10min perjalanan...dah sampai Pulau Aman...Tak mamuk lah...tak sempat nak mamuk pon dah sampai....

Dynas time megandung mmg megancam

Nie masa Dynas ngandung tahun lepas bulan 4 tak salah aku..tp aku upload gambar dia g..sebab aku baru tgk..kalu ada antara kita yg belum tgk meh lew kita sama2 tgk...mmg megancam kan...hehe...

Time aku ngandung dulu mana cam nie....aku g BESAU...dah sampai tak nampak rupa aku...huhuhuhuhu

Buffered Earning k2 dari NUFFNANG





Alhamdulillah nie Buffered Earning yg kedua aku yang diberi oleh NAFFNANG....rezeki anak...serta berkat usaha....hehehe tak lupa pada penyokong no satu aku iaitu LAKI aku...cewah macam dapat anugerah apa2 jar...hahaha tu la pasai JAKUN la katakan...bukan senang nak dapat BUFFERED EARNING secara berturut2 dari En.NAFF kita...hehehe
DG kali nie mmg tgh buat promosi ....pakej yg aku suka...DG 3G xpayah guna PC kew laptop kew...hmmm best kan....kita guna Hphone kita ja...tak caya tgk ar...haha aku plak tlg promote...

Terima kasih

Terima kasih

Terima kasih daun keladi...nanti boh la lagi...

Hehehe

jgn suka hati tegur..kunci muuulut tu

huhu,sebenarnya kelmarin ptg kami bwa aidil jenjalan,kluaq pn dh ptg dlm pkul 4pm cmtu,kmi dh salu p padang kota lama n baru,so kami buat kputusan bwa dia p batu feringhi...dlm pjalanan kesna ujan mula turun,renyai2,buat keadaan dlm keta smakin dingin,aidil leka pehatikan kenderaan yg lalu lalang melintasi cermin keta kami,diam aja dia.smentara nk smpai aidil dan lg lelap..aidil mcm tau2 ja..kta dh smpai,destinasi aidil kali ni hotel hard rock..hehe,kmi bgambr 1famli.ramai gak org JAKUN..HAHA..aku ingat kami aja..dah penat bgmbaq,kmi pn nk brangkt blk..ODW tu,ada hotel lama tbiaq..sbb ada kes pkerja dgn majikan...mulut aku Xtau DIAM,P TEGUR..huhu..TAU LA APA JADI,KMI D FOLOW... HUHU..AIDIL KNA KCAU.KCIAN DIA..sbb MULUT AKU,anak aku yg kena..SO BERINGAT2 APA2 YG LAMA G MUSHKIL JGN TEGUR..TEUTAMA KALU ADA BABY KECIL..ASTAFIRULLAH...

Saturday, July 10, 2010

nukilan hati parah

AKU XPASTI APA YG AKU NK TULIS,BILA DTULIS DGN CEPAT TANDANYA AKU XDAPAT CONTROL JIWA YG SEDANG MEMBERONTAK..SEMUA AKAN KELUAR TANPA TAPISAN..ADAKAH BETUL DGN MENULIS BOLEH MGURANG KAN SAKIT DIDALAM..AKU XTAU KAT SAPA AKU NK NGADU..HANYA DGN TLISAN..BILA TEPANCAR DMUKA SKRIN,N DBACA SEMULA,BARU TRASA SEMUA KEMARAHAN N KESAKITAN KELUAR...DULU AKU SALU MENULIS NUKILAN HATI DSEBUAH BUKU YG KU PANGIL DIARI,WALU IANYA SEBUAH BUKU LATIHAN PELAJARAN.CUMA SKRANG KEADAAN LBH CANGIH.TPAPAR DDADA SKRIN,.YG DPAT MEMADAM KESALAHAN HNY DGN MENEKAN 'BACKSPACE' OR 'DELETE'..AKU TETEKAN SEJAK 2MENJAK.HANYA DGN KHADIRAN ANAK AKU MUHAMMAD AIDIL ASYRAFF PENGUBAT HATI YG PILU.. KETAWA,MENANGIS,HANYA DGN AIDIL..ADAKAH AKU SDG BEPUAS HATI DGN APA YG SDG AKU TAIP..TAPI MASIH BELUM TERUBAT HATI YG SAKIT..MATA XDPT MENAHAN KESAKITAN DHATI,LEMAH KAH AKU.....BODOH KA AKU....SEMAKIN HARI SEMAKIN SAKIT..WALU PERNAH IA D'UBATI,TP BILA IA ASYIK BEDARAH DTEMPAT YG SAMA,MEMBUATKAN HATI AKU SEMAKIN SAKIT,ADAKAH AKU MEMBENCI,ADAKAH AKU BEDENDAM..XPUAS HATI..APA PERLU AKU BUAT.PD SIAPA AKU NK MGADU..PERASAAN BEKECAMUK,MEMBERONTAK...MAAF PD SUMA PEMBACA,NUKILAN INI HNYA BUAT TATAPAN AKU SAJA.HARAP MAAF PD SIAPA2 YG TEBCA.AKU XBENIAT MYAKITKAN HATI SAPA2..TP LUAHAN HATI AKU YG XTETAHAN..AKU HAPY DKALA ANK KU SELALU TEMAN KAN AKU.KALU TIADA DIA..TIADA LAH,CERIA DHATI AKU..AKU PASTI DLETE NUKILAN INI SETELAH HATI AKU PULIH..MGKIN KAH NUKILAN AKU AKAN MGUNDANG TIBA D SINI LG...TP AKU PASTI AKAN ADA EPISOD LG..HATI YG SEDIH LG TETEKAN XDA SIAPA YG BOLEH MEMBEHENTIKAN NYA..MATA PASTI MEMAINKAN PERANAN..

PULAU AMAN




Aku p Pulau Aman dgn family aku....aku tak bawa pon AIDIL bahaya...tempat2 baru bawa budak kecik mmg cari masalah...hehehehe tapi sonok la jenjalan dgn family...laki aku pon tak p...dia ka...keja...keja....keja.....

nampk nya apa2 pon aku dgn ank aku AIDIL aja....kalo nk cita pasai laki aku...nttah bila boleh cita...tak da idea...kalu pasai Aku n AIDIL..hehe bernassss....

Sepanjang perjalanan kesana....hehehhehe...kami terpaksa mengelak....macam jalan berliku2...nak tau sebab apa...hehehe penuh dgn tahi LEMBU...

Walo berliku tapi semua masih betahan..kahkahkah...
kami naik bot 2hala RM6 dlm 10min jer sampai... tok aku penah dok sini,kg nie penuh dgn buah sukun...n umah2 depa dekat2...t entry g aku upload pic ok...

Naffnang yg BAIK hati


Kalo korang perasan...High5 contest iklan nie ada kat dalam BLOG aku...lama gak....Naff nie mmg bagus....hehehe...aku dapat CTR Bonus dari diaorang la bersama buffered earning....makin hari makin meningkat....alhamdulillah....rezeki Aidil...so maksud nya disini aku kena lebih giat lagi berblog...hehehehe....mana tau dia orang nak bagi iklan lain plak....walau tak banyak mana tapi berbaloi...ha la aku pon baru aja join dgn geng korang nie...alah berblog ....aku mmg taktau pon yg berblog boleh dapat income....alih2 aku terbaca ttg REDMUMMY n INCOME yg sewaktu dgn nya...FULAMAK....mmg GRAND... I LOIKE....hehehehe...lepas dari membaca hujah2 REDMUMMY tu lah...aku menerjunkan diri aku ke arena ini...ewah....macam bersukan lak....tapi alhamdulillah...dari hari ke hari...bulan ke bulan En.Naff kita dgn baik hati mereka telah menambah sikit2 RM kat table earning aku tu...walu pun start dgn SEN...hhehhehe...SABAR separuh dari IMAN....

TERIMA KASIH EN.NAFFNANG.........hehehe sila lah tambah g RM saya...akan saya usahakan lagi blog saya.....Chaiyok2

Mee Sup Kedai


Ayah beli tadi....hehehe kena makan cepat2 sebab Aidil tgh tidoq....t dia bangun dgn dia2 t nak makan ...kacu....hehehe...kalu mee kena makan cepat pon t kembang...tak sedap....mmg dia boh asing mee n kuah...tapi kalau Aidil jg camna nak makan...kena tgu gak,.last Al kembang gak mee sup aku...hehehehe...apa2 pun aku nak makan nie...

Friday, July 9, 2010

sotong bkepala org

Aku xpasti kt mna tempat ni...Mcm2 dh lani org jmpa ,ikan,sotong,anjing..Tanda2 apaKh ini..TAKUTNYA

cermin jahat

WAHAI CERMIN, adakah aku yg paling SOLID..Wei biaq btl...hehe JGN TGK LAMA2 ,CERMIN MMG JAHAT PENIPU..

Sunday, July 4, 2010

Amazing Disney Land like Park in DUBAI






Ha Dubai pon dah ada DISNEY LAND sendiri...jangan taktau....tak tau meh nak bagitau...

tak caya ha tgk ar.....cantik kan...dgn lelampu warna warni g tu....meriah tul....

PANDA2 meh ar...







I'm not going out ..You'll have to come in and get me..............

New Boeing 797



Aku dapat info ni dari sepupu aku.had ni boeing baru 797 boleh muat 1000 passenger

Saturday, July 3, 2010

Alamak biar betui mayat jalan balik umah


D Kg Toradja (Indonesia) terdapat satu ilmu yg luar biasa dimana mereka boleh menjadikan MAYAT berjalan pulang ke rumah sendiri.

Kejadian ini berlaku disebuah daerah pendalaman Indonesia yg berbukit bukau.
Jika ada kematian di Kg.Toradja maka mayat itu akan dberi kuasa HIPNOTISME supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya akan berhenti bila sampai dirumahnya.

Kuasa ini dbuat supaya tak menyusahkan org Kg dari mengurus mayat tersebut.

Jika MR.BEAN jadi


AVATAR

PIRATE


HARRY BEAN


POPE

ANAK DARA DIA


hahaha aku suka tgk yg AVATAR tu cute....kahkah kah... Mcm2 lah MR.Bean ni kan...

5 cara atasi BUASIR


1>> Cuba elak daripada meneran masa membuang air besaq (BERAK ). Regangkan otot lantai pelvik n tarik nafas dalam.

2>>Elakkan diri drpd berdiri terlalu lama. Semasa baring, digalakkan untuk mengiring berbanding menelentang.

3>>Keraplah berenang or buat senaman ringan yg dapat memperbaiki peredaran darah.

4>>Minum air banyak n ambik makanan kaya serat untuk mengelakkan sembelit yg boleh mencetuskan BUASIR.

5>>Jika belaku BUASIR,bagitau Doktor. Dia akan bg anda krim yg dapat meredakan bengkak n mengurangkan kesakitan.

Aidil ke taman belia





Kami bwa Aidil ke TAMAN BELIA ....suka dia...terlonjat2,teergelak2 suka...macam pandai jar...tau ada menda men kat situ...hehehehe...bawa dia main jongkang kunkit...lunsur...daddy dia kena pegang lah...suma kata daddy mummy dia pgg lg...besaq nanti baru leh men sendiri...nyamuk banyak giler...almaklum banyak pokok...

Dah dekat 7lebih...kami pon nak berangkat baliki...masuk ja dalam keta...aku bagi dia minum air...mesti dia penat...bagi dia minum dalam 3oz camtu habis...cian letih senam..hehehehe...tau2 dah lena...dan lar keta gerak dalam 5min..dah lena...mmg letih sangat la nieh...

Friday, July 2, 2010

MESSI vs PAUL




Wei cuba hampa tgk muka LIONEL MESSI n PAUL BETTLE sama dak...hehehehe tu yg buat aku tersuka MESSI...walau pun tak encem tara mana...sebab dia lebih tak kurang PAUL aja....
kalo hampa kata tak sama,aku tetap kata sama...hahahahaha

Aku mmg tak berapa suka boleh...mmg tak leh tima...asal buka channel bola, aku t masuk bilik tgk cita len...nasib ada tv len..hahahaha....tp lani dah ok asal buka bola aku t nonton sama...malah banyak plak bertanya....sampai laki aku menyampah hahahahahaha....

Ha kira aku teman dia apa....n sokong minat dia.....kihkihkih......

Akak ZIANA bersama si KEMBAR

Hmm mmg perit kan bila kita nak besalin anak kembar nie...nak mmbawa dah sepasai....huhuhuhuhu....anak akak kita nie serupa bapak dia....kembar laki pompuan plak tu....alhamdulillah...sonok2 gak time nak besalin tu aja yg mmg tak dapat lupa....

meh kita cari g baby artis....semangat mengumpul n membelek pic baby artis.....mana tau aku lekat lagi...haish sabar2 belum cukup 2 tahun AIDIL kecik g...hehehehe

Aku nak baby pompuan plak.................

Julia Robert bersama anak


2005


2008

Julia + Danny + twins


jenjalan



Aku suka pelakon pompuan nie, kalo buka cita Preety Woman aku mesti tgk....tak kira lah nak tayang berapa kali pon....gandingan dia dgn Richard Gere tu mmg aku suka.....dsebabkan aku nak tgk gamba2 baby artis....why not aku upload gambar baby artis banyak2 kan...

Kali nie Julia Robert plak....dia punyai anak kembar bersama Danny...
Julia robert cukup jaga anak2 dia....dia tak bagi paparazi ambik gambar anak2 dia....sampai dia sangup buat surat mahkamah la....tak bagi mana2 pihak kacau anak2 dia....hmmmmm bagus gak....kalu dah kena men hambat2 la....asyik dok berlari dari paparazi ....

Fantagiro + Romualdo




Cita nie pon cita dulu2 masa ni aku dah remaja ...ewah....cita nie mmg hot lah masa dulu.....cita cinta fantagiro n romualdo....org jahat nama tarabas....tarabas tu pon hensem gak....

Minggu nie mmg minggu aku layan cita lama2 dalam YOUTUBE hehehehe..

Kenangan aku muda2 dulu tgk cita2 gini...hahahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails