SWITSMILE

Monday, July 26, 2010

GAYA ORG POMPUAN BERCINTA

Setiap wanita sentiasa berharap supaya bertemu jodoh dengan seorang lelaki yg memahami diri depa.Tapi adakalanya harapan hanya tinggal harapan saja. Sebabnya, salah satu punca adalah perbezaan daripada sudut pandangan antara laki2 n wanita berkenaan aktiviti berkomunikasi..

Kajian yg dibuat oleh pakar2 dlm bidang komunikasi perhubungan menunjukkan wanita lebih ekspresif drp lelaki.Depa lebih banyak buat aktiviti bercakap n berbual2 dibandingkan dgn lelaki.

Dlm aktiviti berkomunikasi nie,wanita jgak lbh banyak menampilkan emosi drp lelaki.
Wanita jg lbh suka menceritakan segala jenis perasaan yg depa rasa or alami kat sapa2 yg sudi mendengar,manakala si lelaki plak lebih suka menyenbunyikan emosi depa, termasuklah kat pasangan depa sendiri.

Satu hal yg lelaki tak pham ttg pmpuan nie, bg pompuan pusat segala perhubungan antara dua org manusia adalah aktiviti bercakap2 n berbual2. Mengikut pengkaji,berkenaan cinta n perkahwinan,pompuan mempunyai sudut pandangan yg berbeza drp lelaki...

>yg pertama bagi wanita,cinta n kemesraan adalah suatu yg berterusan..yg tak ada penhujungnya...So wanita mau supaya cinta n perkahwinan terus di ucapkan, dibincangkan n dibualkan dari waktu ke waktu...cuba kalo boypren or husband tak cakap LOVE U SAYANG sehari ka, seminggu ka, mesti kita (orang pompuan ) kta nie mesti dah tak sayang i lagi...huhuhuhu

>yg kedua Bagi wanita aktiviti bercakap n berbual2 adalah intipati yg paling penting peranannya dalam bercinta n berkasih sayang..( sebab tu kalo org bercinta suka bergayut d talipon...) hahahaha...bagi wanita bila suami tak banyak cakap mau nak bercakap o sembang2 dgn depa, tu bermakna depa tak lagi mengecap nikmat bercinta n berkasih sayang.


Hehehehe macam org motivasi la plak...kahkah...alah dah terbaca so kita share la kan...
HIKS...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails