SWITSMILE

Saturday, August 21, 2010

Macam mana nak PING entry kalo icon gengblogger tak ada

Aku dah nak post entry dah habis karang....carik icon gengblogger dah ilang....aku cuba carik geng blogger lain punya icon pun tan da napa ya????

HAbis camana nak ping..mmg tak payah ping dah kew...habis macam na org len nak tau entry baru kita...

Adakah kita kena berdikari sendiri dah lani...Blogwalking jew..bagi tau orang...o ada kesilapan teknikal...g mana nie...

TOLONG lah....sapa2 yg nak PING tu wat camna...

FB mmg bagaikan jejak kasih

Hahahaha...betui dak..FB nie macam jejak kasih...kwan2 dari sekolah rendah g..yg kita dah lupa n tak hingat tu...leh jumpa balik....hehehehhe kawan2 aku dari tadika, sekolah rendah,menengah, kolej, u, keja, hehehehe boyfriend lama n suami aku pon aku...adik beradik memang tak yah kata lah...semua dah roger...kih2...

Ramai gak kenkawan aku dari zaman2 beringuis dapat contact balik...tapi suma dah dok jauh2...beranak pinak dah...sonok dapat tgk depa balik...tgk wife depa, hsband depa, anak2 depa....keja apa...bagus kew dak..hihihihiihi...tu yang penting...depa tu keja bagus dak....kalo ya.. aku tompang bangga kalo iedak..aku tolong doa...hehehehhe

Apa2 pon tiap hari mesti beberapa kali buka FB...alah time aku tak keja g nie leh la buka banyak kali...sok2 dah keja....time is gold...

Friday, August 20, 2010

Pencarian Gadis Melayu musim3

Pencarian Gadis Melayu Musim ke3 dah bermula...depa dah ulang siri Gadis Melayu terdahulu kat TV9...yg tadi aku tgk gadis melayu 1 n 2 bergabong n mengimbas balik aktiviti2 depa n gadis2 melayu yg lain...best gak...

Yg baru aku tgk Zed Zaidi jadik juri...aku tgk kali nie ada yg mmg ayu...ada yg berisi...ada yg hmmmm cam tak sesuai pon..huhuhuhuhu...

Tapi mana tau kot depa berkebolehan...kena lah banyak pengetahuan dari segala segi...cantik cukup pakej...tak malu tak segan...berani...petah..hmmm apa g..boleh berbahasa ing tu yg penting sekarang and bonus tambahan pada org yg boleh banyak bahasa...g bagus kan...

Sapa??? aku ??? hehehehe no no no...dah expired dah ....tak boleh...tengok badan..hehehe dah potong markah...

Sapa yew ugut Raja Azmi???.

Asalnya nak jadi BIG ISSUE... tau2 jadik BIG CASE...kena masuk dalam...
Arghhhhh nie yg buat malu nie....

Apalah nasib...sebenarnya sapa yg ugut dia ya....heee tak baik meneka..t salah teka bulan bonus nie tak pasai bonus kena potong...

Masa aku tgk brita tadi...Raja Azmi dbawa kuar oleh POLIS WANITA sambil beriringan...hehehehe....sapa2 kuar mesti jenjalan dengan POLIS wanita sambil pegang tangan kan...hihihihiihi....

tapi tak nampak pon pakai gelang silver...tak kot....pegang tang jew kot...
Tapi dia senyum jew...senyum terpaksa...dalam hati ....wah siapa yang tahu...

Hmmmmm bila lama2 fikir nak tahu gak yg mula nya nak jadik BIG issue tak jadik tu...sapa kah gerangan nak ugut Raja Azmi tuh...

tak tahu hal sebenar...

hmmm...macam mana nak gtau...mmg tak leh gtau...tak apalah nak marah kew ...nak buang kew..biar ajelah...hanya tuhan ajew yg tau...

Apa2 pon sowy sebab menyebab kan anda jadi susah..n buatkan anda dapat dosa kering ehhhehehe...

Tapi bila dfikir..nak gtau ...tapi keadaan berbeza...n tak boleh nak bagitau hal yg sebenar2 nya..
Tak apa...satu hari anda pasti paham kepayahan yg kami hadapi..bukan suka2 nak wat bagi sakit hati....tapi kami terpaksa....keadaan mmg betui2 darurat n mendesak...tak boleh nak bagitauu...

Sowy...

Thursday, August 19, 2010

Ambik hati dengan mesin rumput kat kawasan rumah aku..hehehehehe..kelakaw

Ada ka punya nak ambik hati aku...yg marah...sanggup mai mesin rumput kat kawasan umah aku..hehehhehe bagus2 dari duit RM30 aku melayang...baik ko mesin rumput umah aku....bersih sikit..

Ha sebelah sini banyak temucut....ha sini plak...lalang dah meninggi....ha ha sini sini sini...hehehehhe kena buli...sapa suruh..dah nak beri kita terima...

Sebenar nya...isu nie susah nak cakap o cerita terang2...t tak pasai aku t kena..sikit2 kenen boleh lah...FREE...nak ambik hati..ha lah kawasan lain asyik kena BAMBU...so nak carik suara rakyat lah...bagi UP sikit chart dia..huhuhuuhuhu..

Tapi napa parti yg kita sokong dulu tak wat camni...kan leh menang...ambik lah hati sikit...
Hmmm megampu...

Asal kawasan tempat tinggal aku cantik bersih..kira ok lah tu...tapi nak sokong aku tak sokong kot..hhehehehehhe.

MACEH

Shhhhhhhhhhhhhh...hahaha kawasan umah aku dah cantik...tambah plak kami dah tukar warna umah...lagi berseri2..

Meh lew lagi len kali...potong rumput kat umah aku nieh..

Bila dah berpoligami ni...nak salah sapa???

Arini isu NAFKAH POLIGAMI kat tv...ada sorang is3 nie dia p ngadu kat TV3 ...hmmm aku hairan napa dia nak p tv3 tok ngadu,kan banyak kaunselor or pejabat agama aja...kalo kes2 gini...

Dia ngadu yg laki dia berat sebelah...sebab lebihkan is3 pertama (1 ) sah2 dia bini no 2...or wallahualam...no berapa..dia kata si suami jarang balik umah, nafkah tak bagi,n nak dikatakan mmg si suami nie lebihkan segala2 nya pada isteri pertama...

1st > Pada pendapat aku...ha tu lah...nak kawin lagi laki orang...kan dah dapat habuan...
2nd> Si suami pon dah tau ada 2 bini memandai lah atuq schedule...
3rd> hhehehhe mmg patut is3 pertama marah ..ha lah dah sebab rampas suami dia...

Ada kew patut nak share..ish3 ..mmg lah tak salah dari segi agama...hehehehe tapi salah dari segi pemikiran wanita..hehehehhe

Wednesday, August 18, 2010

Berapa kali Roslin Hashim nak bercerai???Kenapa

Roslin Hashim jaguh badminton kita ....bercerai lagi...kan baru jew kawin...dulu berapa hari sekarang sebulan...nape...apa berlaku...

Dia ada skandal degan R.Azmi kew is3 kepada Jailani Sidek...ntah..habis kenapa perlu meluang kan masa...makan bersama, naik kuda lah apalah...perlu kah.. wat camtu...

Kalau betui anggap kakak ke..emak kew...bawa je lah is3 bersama..supaya tidak menjadi sebarang was2...mmg kita anggap kakak tapi syaitan ada kew anggap kakak..macm2 leh berlaku...kot lew ada pertalian darah kew...makcik kew...sepupu kew...nie ...aiyo...

Sudah jadi mau jadik lagi kew...jangan lah...tak baik...masjid jangan lah diruntuh bebanyak kali...tuhan murka...bina runtuh bina runtuh...

Apa2 je lah..pandai lah korang setle...tak kuasa aku nak layan ...cewah...tak kuasa nak layan konon habis yg aku menulis cita nie sapa suruh...ops...sorry layan je lah..hehehehhe

Penat mengecat

Aku n mak mentua aku silih berganti megecat umah..umah kampung...besar tu nak mengecat...penat tu....yg papan lain...yang batu nyer lain...penat tu...Aidil pak mentua aku jaga sat hehehhee..nasib hujan sat tadi aku rest lah jap....lap2 dengan minyak buang cat ....aku cuci2...ambik Aidil...bagi nenen....dia tidoq... so aku pon tidoq lah letih giler...

Tidoq sampai miss gambaq Alisa n striving to the sun kew...entah alah cita siam tu...best gak...rasa nya cita tu ddah nak habis dah....rugi tak tak tengok kalu dah nak habis...

Aidil jaga...aku pon bangun lah..dia uk uk...cuci2...kami kuaq tengok mak mentua aku tengah sambung mengecat ....hehehehhe....

dah dua2 letih mengecat....benti nak smbung esok...kalu wat esok pun tak seempat habis banyak g....ada yg tinggi plak tu...nak panjat tak sampai...tangga tak ada...kata mak mentua aku tangga dulu ada...orang hisap pit curik tahun lepas...so kami pon melepas lah nak mengecat yg tinggi2.
hehehhehe

Nak raya dah...yeay...

Kawan bila senang ...membontot jer...bila susah...macam bau kentot...

Lani bukan senang nak carik kawan....kew sahabat kew...tak dew dah...setakat org asing yg kita jumpa...habis dia berlalu...habis lah..itu je lah..kalo nak harap kawan yg betui2 iklas , jujur, mmg tak ada...

Aku pernah ada kawan ...kami berkawan dari tadika g....rasa ikatan persahabatan kami mmg lama ...sampai satu ketika...aku ada masalah...n minta tolong dia...mmg dia tolong...tapi mengungkit bagai nak rak...

Aku tension dgn perangai dia...aku mula tak tahan...dulu mmg penah jadi gini..tapi aku wat dek n wat cam lost contact...tapi bila mai raya kami contact so berhubung lah balik...bila dah berhubung jadik cam nie....arh aku malas....

Kalo aku tau di perangai gini mengungkit mmg aku tak minta tolong dia....tapi sebelum dia tolong tu...dia ada kata...tak pa camna pun aku t cover hang...cover taik kucing....sekarang cover lah...cover bontot dia...mmg aku rasa dia cukup baik bila dia sanggup tolong aku...tapi bila dia mengungkit tu wat aku rimas....nak tolong tolong lah ...nie nak mengungkit kata dia tolong...

Ape hal...useless....itu dikata kan name of frienship forever..blah lah...simpan lah unkit hang tu...
that y aku tak suka ada kawan rerapat sangat...salu t jadi gini...

Aku ingat g..masa dulu2 kawan dengan dia salu sama...tapi bila sekarang dia ...ntah lah...biar lah...aku tak rugi ada kawan macam dia...

Tuesday, August 17, 2010

dah start main mecun dah

Kat umah aku...kan umah kampung....bebudak dah start main mercun...kepom kepom....

Aku suka gak main...tapi kena reramai baru sonok...kalu setakat 2 3 kerat jew..mana nak meriah...

Bebudak kat sini kecik2 lg tapi dah pandai reka2 main mercun boh dalam botoi ayaq...bunyi dia macam kepom dok dalam penutup la kan....isk...pecah botoi tu tak ke pasai...macam2...

Kat pasar ramadhan pon ada org jual mercun secara terbuka...

Siap open table g...hehehehehe...

Tak kisah pon...hmmm tapi bila dalam brita kena tangkap sini kena tangkap sana...tapi tempat aku tak kena pon....ok jew...orang pon beli wat tak tau jew...tak nampak plak takot2..huhuhuhuhu...

Lama tui aku tak upload pic dalam entry aku...

Sebenarnya aku salu upload guna hanphone aku...sebab kan laptop aku tidak punyai kuasa kuada ,jadik aku guna handphone yang punya kuasa bateri kihkih...

Laptop aku tak support...tapi bila upload dari hphone...laju jew...
kalo taip karangan entry aku jew masuk laptop...so 2 kali kerja la aku...huhuhuhu

Hanphone aku berada di awang awangan...hehehehhe...
phone yg aku guna sekarang tak leh ambik gambar mauphone kamera..tak adew..kihkih...hphone lau bey....janji leh guna....kesian...

T dah ok baru aku carik pic2 menarik kasi gembaq.....

sekali jenguk trafic 12,2 kali tgk makin meningkat....wah

wah aku tgk banyak betul blog blogger kita sorang nie...tadi aku g jenguk blog dia...latest entry dia ubat nyamuk cap cobra...ade kew...aku pon tak tau ...maa dapat...

yang akku maksudkan tadi nie blogger kita BLUE RIDERS or BLUES RIDERS...minta maaf lah saya jenguk bebanyak blogger kita yg lain hampir terlupa yg mana satu nama blog kawan kita tu...yg aku nak gtau nie...mula aku jenguk org tgh online kat blog dia seramai 12 org....tak dan sat aku jenguk plak..hehehehee aku kan kalut sikit...so nak tgk g...brapa org tgh online dalam blog dia....wah wah wah.....kaya tul...macam mana wat tuh...sedangkan aku nya hehehhe aku tgk 2 o 3 orang jew..hehehhehe...dia nya memang menambah nambah...

Tu baru sorang aku tgk...banyak tu ...ntah ada g banyak sekali online...
sonok nya....

Tahniah wat blogger kita nie...

Budak umur 6 bulan dah leh makan PETAI kew???

Aik betui ka...budak umur macam nieh leh makan petai dah...biar betui..tak pa ka....dia kecik lagi..

Mau aku tak kata...Aidil uk uk bau serupa PETAI...EUWWWWWWWWWWW

Aku duduk kan dia atas reba....tau2 aku dgr n rasa plurgh...plurgh...heheheh sambil meneran...euwwww

Mummy bau petai nih...anak mummy makan petai ka..
Sapa suap...???

Dah2 meh mummy cuci...

kesian...sampai air mata ibuku pon berguguran

Baca dak paper ri ni 4 beranak meninggal kerana kereta yg depa naiki bertembung dgn van kat sepang...sedih sangat aku tgk...suami ke tanah perkuburan untuk melihat pemergian anak2 dan isteri tersayang wat kali terakhir...

Allah lebih menyayangi depa....redha lah dengna keadaan..
Aku sedih bila aku terbayang jika keadaan terjadi pada kita...takot....sedih...

AL FATIHAH buat keluarga EN.KHAIRUL AFFANDI

Monday, August 16, 2010

Jutawan Internet nie suma betui ka???

Aku salu tgk org dok promosi pasai masuk nie masuk tu...invest nie invest tu kat dalam internet....asal aku buka masange dalam FB aku penuh....salah aku gak...sebab aku yg add depa2 yg mmg ahli kelab tu...hehehhehe...my mistake..

Hmmm sapa yg dah penah cuba????
Betui ka semua tu...aku penah gak terasa nak mencuba....tapi aku was2...sebab nak kaya cepat...aku nak cuba....invest pehtu carik orang bawah kita cukup minggu dapat 5k betui ka semua tu...

Kalo aku nak duit tanpa invest ..heheheh boleh ke..
Aku ingat kalo dapat wat keja kat umah boleh dak...
Bagi barang aku wat keja ka umah...senang sikit Aidil pon aku dapt jaga.
Tapi kalo nak invest susah sikit....kewangan tak membenarkan....

ada sesiapa yg ada info ttg income sampingan kat rumah...tolong lah g tau saya...

Lama betui aku tak pening pala

Masuk rini kat 3 hari turut2 aku sakit pala...dah urut tapi tak mau lega...aku tak mau bagi besa makan ubat bila sakit pala...leh tahan aku tahan jew...bukan sebab aku takut makan ubat ....dah besar lew...dah jadik mak budak pon...tak kan takot g kot kan...

Mak mentua aku kata mungkin sebab aku tak makan nasi..pehtu tenung laptop tiap hari...pening lah...

Pening2 gak....Update blog wat gak hehehhee....tu lah pasaiii...aku cepat borink....
Mau tak borink..dulu keja lani jadi suri rumah sepenuh masa...mau aku tak jadi kalot ccamni...nasib ada WIFI...nak main game phone..tak pasai phone aku rosak...

Tambah g bulan posa nak wat apa...tgk tv..aku kureng sikit tgk tv...huhuhuuhu
Kalo tgk wayang ok...jalan...hehehehe....mengada2 tui

E KAD RAYA

Lani mana ada guna KAD dah....nak beli kad, nak beli stem, nak p post....nak tulis ...tak da dah...lani hantar guna email....FB ,yahoo...n banyak meneda g....

Aku baru jew hantar kat kenkawan FB aku tadi..memandangkan kawan aku dah start hantar so dkesempatan itu aku pon menghantar kan wat kenkawan aku...

WAT GENG BLOGGER SEMUA....SELAMAT HARI RAYA...MINTA AMPUN MINTA MAAF..

WAT NAFFNANG....SAYA NAK MINTA DUIT RAYA...BANYAK KAN IKLAN N BUFFERED EARNING WAT SAYA.....HEHEHHEHE


MACCEH

Sunday, August 15, 2010

apa jadik memey n norman hakim??

Aku baca paper kmarin....cita nya ...memey dah ada kekasih hati baru ....pemilik kilang kew...keja kilang kew??? siap kuar pegang2 tangan dah tu...hehehe....

Macam mana dengan norman hakim...kan depa fight tuk hidup bersama sampai norman hakim bercerai berai...napa plak...tak rasa rugi kew masa bergadoh...n orang pon dah pandang tak elok kat depa...tau2 tak menjadi...at least tunjuk kan lah pengorbanan Abby tu mmg berbaloi....

Ntah..lah...tapi kalo cita artis nie susah sikit nak predict..

Apa2 pon selamat berbahgia buat ketiga2 mangsa.....GADUH...HEHEHEHE

Saturday, August 14, 2010

Bulan BONUS...

Aku ada satu cita nak share...

Ada satu family nie...suami isteri nie keja BANK...
depa ada anak baru 4tahun...dah hantar g sekolah agama ikut sepupu dia....sebab mak bapak keja...hantar umah tok...so reramai depa p skolah sesama

kan ada masuk berita pasai kakitangan BANK akan dapat DURIAN RUNTUH...

nak jadi cita...

satu malam mak n ayah sembang...

ayah: Yang bila BONUS??
Mak : Tak tau g...still dalam perbincangan...Abg plak bulan apa dapat BONUS
Anak : Bulan nie lah...USTAZAH kata bulan nie BULAN BONUS...

hehehehhe..budak2 pon pandai.....bukan saja bonus dunia malah bonus akhirat pon kita boleh dapat. kalo kita pandai mengatur cara hidup kita...

Wallahualam....

Asal bulan RAMADHAN aja aku jadik contraktor

Hehehhee....Walau pun aku pompuan...aku suka wat keja2 lelaki....
hehhehehe...tapi setakat yg aku leh wat jew lah...yg terlampau tu LELAKI aja yg buat...hehehehe

Asal masuk bulan RAMADHAN jew...macam2 lah nak bersih sini nak bersih sana....nak bertukang sini tukang sana...cat sini cat sana...

Tapi aku tak bertukang lah....aku tolong mengecat jew....tiap tahun tukaq kaler umah....tinggal belum warna merah jew...tak cat g...hihihihiihi...tak mo aku warna merah...GELAP, NYAMUK, PANAS......

Boh warna merah...t raya semua mai umah aku...sebab menarik perhatian..yg tak kenai pon t singgah...tak pon LEMBU pun t mai...hish tak pasai...

Kali nie...aku tolong mak mentua aku mengecat umah dia...sebab aku dah dok dgn dia...kena la menolong yer iedak...

Dulu umah aku...sekarang umah suami aku plak...
Sonok nak raya nie...tapi org macam aku yg dah berumur ...tak berapa rasa sangat dah...budak2 jew lah....mak bapak sonok bila tolong menolong hias umah bagik cecantik...n menghabiskan duit beli baju raya...alah nak melaram lah kata kan

NAFSU + JUADAH BAZAR RAMADHAN = TAK LEH DIET

Huhuhu camna aku nak diet nie...sahur tak bangun....sehari berlapar....mai dah ptg2 sikit...dah nak g pasar ramadhan...tgk macam2 juadah ada....arhhhhhhhhhh NAFSU...

Jalan sikit..tgk murtabak...nak.....jalan g tgk cucuq keria..nak....jalan g tgk ada bihun sup...nak...huhuhuhu...mana satu nak nie...dah habis....suma nak...penuh dah tangan....

Balik umah...time berbuka...tadi g membeli penuh tangan..nie dah berbuka ...penuh perut...g mana nak DIET camni....

Masa tak posa...aku makan biskut jer...lani pose aku makan dah macam2...huhuhuhuuhu..
Arhhhh kok gini aku kena NEKAD makan oat jer..sahur OAT..berbuka pon OAT...tapi masalah nya aku leh tahan kew...

Ya Allah ya tuhan ku...kurang kan lah NAFSU MAKAN KU...hehehehe ...amin

Friday, August 13, 2010

what do the ratings mean in naff screen???

Korang semua mesti tahu kan maksud 3 under what do the ratings mean kt dlm srin naff tu kan....

Aku omputeh ni kadang2 faham kdg2 tk brapa nk reti....mksudnyer...

salu aku nya....gini:

LargeRec: 3 / 5 bintang
Leaderboard : 3 / 5 bintang
Skyscraper : 3 / 5 bintang

tu dulu...mmg aku tau kalo semua tu aku dapat 5 / 5 mmg bagus...

tp aku dapat yg baru nya rating camni:

LargeRec: 3/5 bintang
Leaderboard:5/5 bintang
Skyscraper:3/5 bintang

salah satu tu aku dpt full....
maksudnya apa ya???

tolong lah aku....

1st love...susah lupa kew??

Napa 1st love aku senang lupa...

nak tau sebab apa...sebab aku suka kat dia sebab dia suka kat aku....g pun aku nak tolak tgk muka dia kesian n ...muka tu buat aku rasa simpati...

nak jadi cita...budak tu pindah sekolah...budak baru lah...aku yg mulut tak tau diam n nakal suka usik budak DENDIAM nie....mana tau dok kacau2 dia suka kat aku...huhuhu...tak leh elak...sebab dia punyai muka kesian..hehehhee..

tapi dalam kesian aku kawan dgn dia pon setahun lebih...heheheheh lama tuh...alah becinta dalam kelas...habis form 5 aku cabot...dia pon cabut..

habis lah cinta moyet kami...
kihkih simple kan...tu lah buat aku senang lupa...tak best pon...

Thursday, August 12, 2010

MALAM PERTAMA...yg tak menjadi

Aku tingat waktu aku bersanding dulu...masa aku tiba ja kat perkarangan umah suami aku....jejak kaki jew hujan turun....org yg mai makan kat situ jerit ...hujan rezeki..hehehhehe....

Kalo itu rezeki dari Allah...Alhamdulillah....hehehhe..rezeki aku dapat family baru....
Nasib baju pengantin aku tak basah.....hehehehehe....suami aku nak dukung tak leh...BERAT....hahahahaha

Kalo lani g tak boleh..sebab LAGI BERAT...
Tapi apa2pun aku bersyukur dapat suami aku...n family dia bagus semuanya...

N lagi bagus....malam pertama tu 1st night lah katakan...aku DEMAM..hahahahhaha
Seddara yg belum balik...tu tanya mana p pengantin pompuan...pegantin pompuan DEMAM ada dok tido dalam bilik...hehehehehehe

Aku tido terus tak sedar...hehehhee sian suami aku...alah malam pertama mana ada pa pa pon..sebab malam tu pengantin tak larat melaram baju dsiang hari..hahahahha
Sok bangun tu laki aku kata....ayang demam b tak dapat dah..dah la hujan sejuk plak tu..hehehehhe..laki aku melawak....

Dalam demam tu aku gagah gak p LANGKAWI...sebenar nya plan nak p honey moon kat CHINA...huhuhuhu melepas aku nak krabat tembok china...dah demam nak p jejauh...alamak simpan poket la duit lebih tu..hehehehehe

P honeymoon Kat langkawi pon aku still demam....tido ja....round dalam hotel jer...sian tui laki aku...kena jaga aku siang malam...elok nak balik tu...dah tiga hari kat sana...laki aku plak terkena demam aku...aku baik dia demam..huhuhuhuhu...

Ingat balik ada apa2 ...tau2 aku pon tak da apa......hahahahahhahaha....mmg lawak...bila dcita semula masa kawin kami laki bini mesti gelak bila malam pertama aku demam tuh...

Ops yg lagi best tu...bila semua dah ok...kami pon dah mula keja....kawan2 tempat keja aku suma perli...org kawwin berisi...dia kawin makin kurus...huhuhuhuhuhu...semua perli aku....AWAT TAKOT ker...hehehehehhe

Tu lah pengalaman aku masa kawin dulu...lani dah bertiga...AIDIL yg comei...hasil malam2 yg dah terlepas..kahkahkah

BETUI dak...

Masa untuk membeli belah telah tiba

Cewah....time2 nie lah dapat duit beli baju raya...sebab merata2 ada cheap sale...hehehhehehe megasale or jualan murah....hampir 70% POTONG....

kasi POTONG HABIS NYERRRRRR

Kalo nak beli baju budak2 nie...alamak mengeluh lah dulu...sebab baju2 nie lagik mahai dari baju kita....
FUHHHHHh kesat peluh di dahi.....hehehehe aku tolong kutip baju....Aidil tolong melaram baju....suami aku tolong bayar duit baju....hehehehhe

BERBALOI2 kan...kihkihkihkihkih

Hphone free bila sign up new celcom no

Hmmm aku baru jew g ambik handphone nokia kat luar tadi...depa mai hantar...
tapi tu bukan aku punya itu ayah aku punya....dia yg sign up new no...

Disebabkan dia tak dew p keja...aku yg kat umah nie lah kena tolong ambik kan...
tapi tak salah aku...masa ayah tunjukkan kat aku phone yg depa jnji kan tu...lain...yg versi mahei punya...tp nie...cm versi murah jew...hehe

aku tak tau...
tp aku dah sign n ambik....hmmmm

opsssss i tok noi....

INCOME BERBLOG nie bukan boleh dapat cepat.,kalo cepat pon dia tu mesti dah terkenal giler

Aku salu gak update tajuk2 blog aku kat FB...ada la sedara aku baca...hehehe bila earning aku naik....aku pon post kat fb....so dia jd tertarik...menarik...kau mmg de BOM...hehe...

Sebenarnya...berblog nie bukan mudah nak dapat income cepat...dia perlu kan masa.....macam kita invest lah...hehehe

INVEST IDEA+CERITA=MONEYYYYYYYYYYYY

Kalo dpt byk sekaligus tu maksudnya...org tu mmg dah terkenal..n idea2 dia mmg bagus n dapat menarik perhatian blogger or viewer lain ....hmmm kalo al login n post entry sekejap ada sekejap tak da macam aku nie...alamatnya...tunguuuuuuuuuuuuuuuuuu

Tanda Allah menyayangi kita

Bila Allah menyayangi kita...berbagai2 dugaan akan kita tempuhi.....walau pun kita jarang sekali datang meghadapnya...walau satu waktu dalam limanya...

Dia pasti org2 seperti itu pasti akan sujud kepada nya satu hari nanti...walau banyak dosa dan kesalahan...even seperkara yg kita lakukan maupun terniat baik untuk kearahnya maupun mengigati untuk tunduk kepadanya ...sudah mendapat catitan dan juga habuan...masih tidak bersyukur kah kita dgn apa yg kita ada...maka sudah2 kita mengejar kebendaan duniawi yg hanya pinjaman..

Dibulan yg baik inilah kita patut memulakan diri kita ...bulan BONUS....
HEHEHE

Cewah ....memandai2....hehehhe...temasuk aku...nak berubah kepada kebaikan n keredhoan nya....Amin

Wednesday, August 11, 2010

BETUL kew DAPAT RM50 bagi sesiapa yg punyai Follower atas dari 30

Hah biar betui kalau ccamtu...aku pon tersenarai kew...

Eh biar betui nie...aku nie mmg tgh menunggu jew...
Kalau betui....mmg aku ucapkan terima kasih bebanyak kepada peng info kita...terima kasih...
minta2 dapat....
aku pon baru jew banyak follower sejak 2 menjak nie...hiks

org yg memberi komen kena datang semula ke BLOG yg dia komen kew, untuk tgk maklum balas komen dia tadi??

Tu lah aku tanya tadi...FORUM leh tambah pendapatan macam mana BLOG kew...sebab aku nie banyak betul benda nak bertanya....

dari satu satu....hehehehehehe

Hmmmm kalu ada org yg baik hati komen di blog kita (POST ENTRY ) kita yg mmg menarik hati..or terpangil untuk dia menulis komen di dalam blog kita...bagaimana dia nak tahu yg komen dia tu dibalas tuan empunya blog tu...
maksudnya dia mmg kena patah balik tuk tengok n baca semula komen yg dia beri tu ka???

Or kita tuan empunya blog yg di komen tu...pegi ke peng komen tu n taip balasan...OR senyap jew???

Or just tuan empunya blog yg di komen tu bals semula kat atas komen di blog dia aja..
aku wat gitu...tapi orang yg baik hati komen tu tak tau lah apa yg dibalas tuan punya blog tuh...

Gik mana sih....

Pasti GENG2 BLOGGER yg baru macam aku pon nak tahu gak kan....sapa2 yg OTAI or mmg tahu boleh tolong dak jawab kat sini....hehehehehe


TQ ha

menu apa bagi org yg berdiet ketika PUASA

Aku still on DIET...tapi bila dah masuk bulan puasa nie aku tak tau nak makan apa....bagi tenaga....aku malas bangun SAHUR...kalo makan pon awal dalam pukul 3pagi...
Dah bangun awal t awal gak lah t PERUT bekeroncong...

Bagaimana, menu apakah patut org yang BERDIET makan di bulan puasa nie hah???

Kalau aku ambik MILO OAT masa sahur boleh dak...kenyang dak t...leh bwa sampai ke penamat waktu berbuka dak???

N bila berbuka juga aku ambik MILO OAT....leh tahan dak....???
Kalo nasi for sure aku dah band.....aku tak mau NASI langsung....

OAT kan kaya dengan serat...milo plak tambah kan TENAGA kita....bagaimana setuju...
And aku tambah buah ketika berbuka t....

Ada disini yg dalam berdiet...boleh bantu dalam penyediaan or perancangan menu masa bulan puasa ni???

Ceh aku butuh jawapan dari kamu2 semua nih...

BUAT BLOG KE BUAT FORUM TAMBAH PENDAPATAN

Aku tgk ramai gak yg buat FORUM....n ramai lah gak buat BLOG....
Pada pendapat aku sendiri, bila kita buat BLOG kita meluahkan perasan maupun share kegembiraan,pengetahuan,info terkini,terlepas, kesedihan n macam2 g, kalau FORUM penuh degan tanda tanya...yang bagi org2 yg suka bertanya maupun ingin berkongsi idea, pengetahuan melalui soal jawab...aku suka jg begitu....tapi FORUM pon membuahkan hasil bagaimana BLOG ka...aku tak penah wat pon...
Kalo betui boleh membuah kan hasil sebagaimana BLOG...leh aku wat gak...sebab aku nie suka bertanya....

hehehehehehe.....soalan pandai ada soalan bodoh lagi lah ada....kadang2 soalan bodoh tu lah...orang kadang2 BUTA ...setengah tu depa bukan tak tau tapi wat tak tau...

Hehehehehe..suami aku aku bab suk bertanya n merepek serah kat aku...
Dia kata g takut t anak aku ikut LOKLAQ aku....LOKLAQ tu dalam bahasa penang suka merepek la....

Boleh beri pendapat dak....adakah FORUM boleh menjana pendapatan seperti mana BLOG yg wat melalui IKLAN bersama NAFFNANG kita....????

DOA TAHAN PUASA

ALLAHUMMA, BARINGSANA, BARINGSINI,
WA LIHAT JAM MASIH LAMA LAGI,
WA MAU MATI TAK DAPAT NASI,
WA TIBAI MAGGI,
LAIN HARI WA KASI GANTI.....

HEHEHEHEHE...

SIAPA KAH YG MENGAMAL DOA TAHAN PUASA GINI NIE....

ISK3 HEHEHEHEHEHE

NAK TANYA, sehari korang wat brapa entry??

Hmmmm aku terfikir gak....kalo aku banyak kan entry aku, adakah UV aku akan bertambah...or aku perlu berblogwalking jew???

kalu aku blogwalking,sekurang2nya kena berapa blog blogger aku kena lawat sehari tuk UP KAN TRAFFIC aku..????

dulu masa aku bodoh2, ikut suka aku ja...aku wat sehari kat 8 entry time tu mmg banyak view aku...bukan UV aku...

Tapi bila sekarang aku dah kurang kan entry aku view aku pon dah kurang...terutama UV aku lagi lah kurang...

Tuesday, August 10, 2010

hadiah buat aku dari naff sempena myambut bulan ramadhan

Naff ni mmg bagus....dia bagi hadiah kat aku sempena bulan puasa nie....
Nak tau apa yang aku dapat.....

Hehheehehehe aku dapat buffred earning aku yg keenam....masa aku buka blog aku kemarin aku nampak ada apa ntah aku tak ingat....GARUDA apa ntah...hehehehehe

Apa2 pon tima kasih....rezeki lagi...
cuma aku tak dapat kumpul beribu2 UV g....kalu lah aku dapat kumpul beribu2 UV mesti aku dapat banyak bufered earning g kan....

Tp nie pon dah alhamdulillah .....rezeki depa nak bagi...kita terima aja lah ...

Napa blogger lain leh dapat beribu2 UV sehari

Aku jeles mmg jeles...sebab blogger len dapat UV samapai beribu2...aku kadang2 10 pon tak samapai..hehehehehe..( malu lah plak) sedih pon ada....

Aku rasa sebab depa leh dapat bebanyak UV nie...sebab depa mmg ada banyak info pasai menda2 nak berblog nie...alah menda2 yg mmg boleh menolong orang lain berblog....tambah2 g blogger macam aku...mmg nak kena kunjung blog depa tiap hari tok memandai kan diri akuttg apa yg aku tak tau g....

kira nya depa2 nie cikgu la jugak buat blogger baru macam aku nie...tambah plak yg buta IT sikit....sikit jew...tak banyak hehehehehe...

Hari pertama Puasa

Hmmmmm...mengantuk sambil mengeluh arhhhh....hari pertama puasa aku dah tak dpt puasa...rugi rasanya.....tahun lpas pon macam tu....tahun lepas sebab aku mengandiung kan Aidil...aku tak tahan ....sampai termuntah2 sebab aku berpuasa dikala mengandung...

So sebulan lah tahun lepas aku tak berpuasa...huhuhuhuhuh banyak tuh......arghhhh....
sebulan tu aku kena ganti ....hmmmm bagus gak.....untuk aku percepatkan poses kurus kan badan aku tu ...hehehhehe...

Taahun nie gi....awai2 dah tak leh pose......huhuhuhuhu....salunya kalu awai tak dapat penghabis pon tak kan dapat......2 tahun aku tak dapat memulakan puasa aku.....

SELAMAT MEYAMBUT BULAN PUASA BUAT SEMUA

Selamat menyambut Bulan RAMANDHAN buat semua yg mengenali diri ini....cewah macam haper2 plak....

Apa2 pun aku ucap kan selamat berpuasa buat semua, buat suamiku,anak ku, family ku,family mentuaku, n kenkawan blgger n kenkawan view aku...n suma umat islam sedunia

Sunday, August 8, 2010

Surprise dari naff

Aku mmg buka naff tiap hari nak tengok brapa banyak view yg aku dapat tiap hari, with BW or without...sekali tu aku tgk la earning aku skali...hehehehe masa nak buka mmg suspen.....bila dah buka...jadik surprise gila plak...hahahahhaha aku mmg tak nyangka....

Bestnya....kalo aku leh tunjuk t aku tunjuk kat korang....tapi lani biaq aku kumpul dulu ok..

TQ NAFF

Manusia BERLAGAK

Hari kami bawa Aidil g jalan, beli baju raya dia kat Quencebey...alah beli sikit2 sementara nak raya...baju raya dia dah banyak lai...hhehehehehe...Budak2 sat ja t baju kotor...tak salah beli banyak,tapi kena beli besar nya sikit la...save la sikit...t umur dia dah nek sikit still leh pakai g...

Dah habis2 beli, kami pon nak balik la...g pon laki aku ri ni nak kena bergegas g KL sebab keta dia sampai...so dia nak travel g...tak larat la t...

kami sampai kat tempat parking kami, Aidil dari dalam shopin complex g dah nagis2...lapar...so dah masuk keta tu, prepare bantai dia, ambik susu dia lambat la sikit....tau2 dgar ada keta hon kami dari blakang ....biar betui....parking lot banyak g...napa mesti tunggu kami...lagi dia hon...lagi lambat kami buat....awat dia pikir dia tu sapa...awat naik keta besar kami kena bagi penghormatan...pikiar la sama.....org dalam keta tu kurang upaya ka...ada baby ka, ada barang yg nak simpan ka....tak blajar undang2 nie....dalam shopin complex setahu aku tak leh hon....hang nak hang tunggu la...

Sebodoh2 manusia....parking ada g p la...BMW yg warna tunggu hari ja...nak hon...tak pasai ...hon lebih sikit tekeluar cat keta satni...hahahahha

BERLAGAK...elok kami berlalu...dia geleng kepala.....hahh

ADA AKU KISAH....

Wednesday, August 4, 2010

Klik naff untuk travel

Dulu aku n suami rajin benor travel...sejak 2 menjak nie...kami dah slow down...g pon Aidil dah lahir...dia kecik g kalo nak ikut pon...aku ingat g masa dari bulan pertama g sampai bulan ke8 aku masih travel...samapai kena marah..aku taktau dok diam...bulan ke 9 aku jenjalan g tapi dalam penang ja la..hiks..tak pasai aku terberanak t kan susah...

sampai Aidil pon suka jenjalan...tak mau dok umah...

Mana nak tumpahnya lauk kalau bukan ke nasik...hahahaha..
Eh betul kew pepaah yg aku ckp tadi tu..

Aku tgk ada iklan Airasia kat blog aku...nak travel ke SEOUL hanya RM99 jew..ha tu yg nak dgr tu...hiks murah tu...

Bila g nak p nieh...meh kita g bincang dgn suami aku dulu...mana tau...kalo tetiba green lite...tak ka aku gak yg untung dapat p sana...

6 bulan aku tunggu baru boleh minum MILO

Hahaha ...lama gak tu....6 bulan baru boleh minum MILO, naper tungu lama sangat..
Takut tak leh berak ka...
Hahaha bukan sebenarnya Aidil,anak aku kemarin g klinik tok cucuk bulan ke6 kelahiran dia...hiks dah besar anak mummy...so nurse kata dia dah boleh minum MILO, HORLIKS...makan...hmmm tapi makan semua kena blend dulu...takut tersedak dia kan kecik g..

Hmmm kemarin last punya cucuk , lani tunggu Aidil besar dulu setahun baru cucuk lagi...hmmm
kemarin masa kena cucuk dia nagis sat ja...pehtu dah ok...alhamdulillah...dia tahan lasak...

Hahaha macam tak pecaya anak aku dah besar....kihkih...

Minim MILO anda jadi sihat dan kuat....

Tuesday, August 3, 2010

Bermula dengan EARNING $$$

Aku mula berbloging pada tahun nie bulan May (5) tapi atas pertolongan 2 manusia yang aku sayang, iaitu ADIK aku n SUAMI aku...adik aku tolong register suami aku tolong register gak...register Streamix kat aku....sebab selama nie aku guna celcom prepaid jar...mahaei 24jam dengan $6 hehehe tapi bukan US dolar ttau RM (Ringgit Malaysia)

Masa mula2 tajuk entry aku...Stimix n Wifi...aku ingat g...masaa aku tulis tu sebab Stimix yg ada wifi sekali gus membolehkan aku berblog.....

Hahaha aku ingat g masa mula2 aku wat ...aku dapat RM0.25 hahahaha, walau pun ciput tapi aku rasa happy n bangga...owh mmg wat blog dapat duit hehehehehe...mmg aku tau wat blog dapat duit...tapi aku masih sangsi sebab aku tak rasa sendiri..

Bila aku tgk ada duit banyak tu aku gtau suami aku kata aku dapat duit blog...tau apa dia kata berapa ribu...??? Ha brapa ribu aku cakap...hehehehe 25 sen la...huhhhh ingatkan dah berapa ribu...aku kata yang tu kena sabar...tgk cam red mummy tu berapa tahun...3 tahun kan....hehehe kot,aku tak berapa pasti..sorry kalu salah..

sikit2 walau pun banyak tu at least aku nampak sendiri duit tu ada, so aku rasa nak wat duit tu tambah dgn cepat...so di kesmpatan itu aku perbanyakan ENTRY aku dari sehari ke sehari...tapi aku tak puas hati aku tanya adik aku camna nak naik kan duit dalam simpanan naff??? dia marah seebab aku tak explore sendiri...tapi dia gtau gak la...hehehe...kakak dia....da kata kita kena wat blogwalking...ha blog walking tu camna nak wat...dia kata jenjalan tgk org punya blog...so t orang akan wat benda sama kat kita...n bila ada iklan kalo ada org klik income kita akan bertambah...tp ingat kita sendiri tak leh klik kat iklan sendiri...

Owh gitu...hahaha bila aku dah tahu serba sedikit aku pon berblog walking lah....tapi mai satu ketika. aku dimarahi suami punya berblog lupa kat dia..huhuhuhu...
hehehehe excited lebih...sampai tak nampak org sekeliling...dia kata duit stimix RM90 duit blog baru 25sen tapi wat sampai lewat malam...bebaloi ka...masa tu aku frust gak...pas ritu aku slow down sat...laki aku tgk aku slow down...dia tegur bukan tak bagi wat blog, buat la, cuma ingat org lain sama...kita dah berfamily...huhuhuhuhu...sayu n kesian...sowyyyyyy

So bila dalam sebulan lebih aku dah laju berblog aku diberi kepercayaan la kot oleh NAFF dia bagi aku buffered earning aku yang pertama HI5,pastu disusuli dgn DG,pehtu IBM,taylor college n yang latest lani NOKIA...dalam masa 2 bulan lebih sikit gitu..alhamdulillah rezeki anak...

So sekarang earning aku dah bertambah...buffered earning pon dah bertambah....walau pun sikit2 tapi makin bertambah buat pembakar roti eh...pembakar semangat aku nak berblog...


TQ sekali lagi kerana sokongan kenkawan semua yang sudi singgah menginggah ke blog saya n yang sudi meng klik iklan di blog saya...terima kasih...saya pasti saya juga akan tolong anda kenkawan semua gak...

Monday, August 2, 2010

buffered earning yg k5 dah

Alhamdulillah, dpt g 1 buffered earning dr naff....hehe
earning biasa pon dah tmbh....
ni dpt g buffered earning...kihkih
tak sangka2....skit2 lma2 jd bukit...
meh lew benanam benih....
t hasilnya kita sama2 tuai nanti...

teng...teng..teng...

TERIMA KASIHHHHHHHHHHHH

Sunday, August 1, 2010

apa kata korang???ketiak baju kuning2

Bak kata mak ngoh...pmknan kita...mungkin betul kot...tp mcm mana nak bagi hilang kan ketiak baju yg dh kuning tuh???

kata mak ngoh g..bila dah meningkat usia 20an lbh kurang...mslah tu akn bkurang...mcm mna plak bg saya yg berusia 30 an ni mak ngoh..
Bila dcuci pon tak mau hilang...kalo gna clorox t suma pon t hlang...tak dew color g kat uniform sya...kwn pnh cuci dgn clorox habis warna biru kat baju tu luntur...\

Tolong lah saya mak ngoh...
Ka sesiapa yg brpglman mcm masalah saya nie...

PLEASE HELP...!!!!!!

APA KATA KORANG ???pakai DEOD boleh bagi baju kuning


napa yew pakai deod boleh buat ketiak baju jadi kuning????
tapi setengah orang tak pakai terus tak plak masam o kuning...
Napa yew...adakah badan bermasalah....???
Patut kah aku masukkan soalan gini dalam forum????
Apa kata korang???

Idea berblog

Sebenarnya....bila fikiran tertanggu mood nak menulis blog pon hilang...fikiran jadik kacau bilau...macam2 dok fikir...

Bila nak buka blog,bila nak wat blogwalking, cari bahan tok blog....hmmmm gambar aku dah tak dapat nak upload..oleh sebab teknikal yang mmg aku tak dapat nak selamat kan..huhuhuhu...

so nak tulis ikut mulut mmg boleh...tp isi...macam kosong....fikiran terganggu, hati resah....hari yang panas....haaaaaaaaaaaaa mmg cukup tok mati kan mood....

sebenarnya idea mmg banyak....cuma dia tak mau keluaq bila otak jem..........

Huhhhhhh.....so dgn itu sentiasa lah bawa diari, phone tu toksah cakap lah mmg salu bawa pon...
yg boleh buat isi2 BLOG kita...

Tapi aku walau pun ada mende2 tu aku tak leh wat gak....aku tak da idea skrang otak jem....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails