SWITSMILE

Tuesday, August 3, 2010

Bermula dengan EARNING $$$

Aku mula berbloging pada tahun nie bulan May (5) tapi atas pertolongan 2 manusia yang aku sayang, iaitu ADIK aku n SUAMI aku...adik aku tolong register suami aku tolong register gak...register Streamix kat aku....sebab selama nie aku guna celcom prepaid jar...mahaei 24jam dengan $6 hehehe tapi bukan US dolar ttau RM (Ringgit Malaysia)

Masa mula2 tajuk entry aku...Stimix n Wifi...aku ingat g...masaa aku tulis tu sebab Stimix yg ada wifi sekali gus membolehkan aku berblog.....

Hahaha aku ingat g masa mula2 aku wat ...aku dapat RM0.25 hahahaha, walau pun ciput tapi aku rasa happy n bangga...owh mmg wat blog dapat duit hehehehehe...mmg aku tau wat blog dapat duit...tapi aku masih sangsi sebab aku tak rasa sendiri..

Bila aku tgk ada duit banyak tu aku gtau suami aku kata aku dapat duit blog...tau apa dia kata berapa ribu...??? Ha brapa ribu aku cakap...hehehehe 25 sen la...huhhhh ingatkan dah berapa ribu...aku kata yang tu kena sabar...tgk cam red mummy tu berapa tahun...3 tahun kan....hehehe kot,aku tak berapa pasti..sorry kalu salah..

sikit2 walau pun banyak tu at least aku nampak sendiri duit tu ada, so aku rasa nak wat duit tu tambah dgn cepat...so di kesmpatan itu aku perbanyakan ENTRY aku dari sehari ke sehari...tapi aku tak puas hati aku tanya adik aku camna nak naik kan duit dalam simpanan naff??? dia marah seebab aku tak explore sendiri...tapi dia gtau gak la...hehehe...kakak dia....da kata kita kena wat blogwalking...ha blog walking tu camna nak wat...dia kata jenjalan tgk org punya blog...so t orang akan wat benda sama kat kita...n bila ada iklan kalo ada org klik income kita akan bertambah...tp ingat kita sendiri tak leh klik kat iklan sendiri...

Owh gitu...hahaha bila aku dah tahu serba sedikit aku pon berblog walking lah....tapi mai satu ketika. aku dimarahi suami punya berblog lupa kat dia..huhuhuhu...
hehehehe excited lebih...sampai tak nampak org sekeliling...dia kata duit stimix RM90 duit blog baru 25sen tapi wat sampai lewat malam...bebaloi ka...masa tu aku frust gak...pas ritu aku slow down sat...laki aku tgk aku slow down...dia tegur bukan tak bagi wat blog, buat la, cuma ingat org lain sama...kita dah berfamily...huhuhuhuhu...sayu n kesian...sowyyyyyy

So bila dalam sebulan lebih aku dah laju berblog aku diberi kepercayaan la kot oleh NAFF dia bagi aku buffered earning aku yang pertama HI5,pastu disusuli dgn DG,pehtu IBM,taylor college n yang latest lani NOKIA...dalam masa 2 bulan lebih sikit gitu..alhamdulillah rezeki anak...

So sekarang earning aku dah bertambah...buffered earning pon dah bertambah....walau pun sikit2 tapi makin bertambah buat pembakar roti eh...pembakar semangat aku nak berblog...


TQ sekali lagi kerana sokongan kenkawan semua yang sudi singgah menginggah ke blog saya n yang sudi meng klik iklan di blog saya...terima kasih...saya pasti saya juga akan tolong anda kenkawan semua gak...

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails