SWITSMILE

Saturday, October 30, 2010

When other blogger said!!!

When other bloggerz said not to write a long story in our entry....please follow...sebab
ianya adalah nasihat...

Blogger tu dah lama berkecimpong dalam dunia BLOG nie...OTAI lah katakan...earning cash pon dah banyak ...cash out pon dah banyak...hehehehe

sebab2 kenapa tak boleh tulis entry panjang2...
hmmm nak tau kenapa...ni nasihat yg diberi oleh adik aku pada aku masa aku baru berjinak2 ke dalam dunia BLOG nie...

katanya bila kita tulis panjang2 ....n bila ada orang datang lawat..n nak baca entry kita....bila dia terpandang WAHHHHHHHHHHHHHH panjang nya dia perlu baca....arh im out....no mood to study n read a long big story...so in this case...he or her only just go tru ur blog without read ur entry..so kat situ kita dah miss special punya pelawat...hmmm kan dah rugi...so dia tak leh baca yg lain2 punya entry...MALAS....but if ur entry are very usefull to them...lagi2 best kalo kita dapat menolong depa dapat INFO yg berguna...

hehehehe macam aku lah..tgk panjang2 malas...nak baca...keluar...just tinggal tapak jew kat shoutbox..hehehe...tu dulu..lani aku rajin gak baca entry org...

minggu depan aja...

'MINGGU DEPAN AJA'

apa maksudnya tuh....sebenarnya aku tak sabar menunggu until next week....but y???
all this becoz of my husband DINNER ..n d big happening is it will held at Hotel d Golden Horses ala kat tempat MAWI n EKIN kawin tu...

Hahaha dat's y m really xcited..n for sure we take Aidil along...out station tu...Aidil tak pernah kuar jejauh g..yg paling jauh rasanya Alor Star kot....think so...

we will stay there 4 a couple dayzzz...

Cannot wait until next week xcited giler...hhehehhe
tu belum kuar negara lagi tu..hhahaha...janji dapat bawa Aidil g jenjalan ..

daddyAidil: testing

daddyAidil: testing: "testing 1 2 3"

Friday, October 29, 2010

Boleh muat ka nak pakai kasut nie??







Boleh ka kita nak pakai kasut macam ni lagi...tapi nie mmg kasut org cina pakai dulu2...thats y kaki depa kecik2 ...hehehehe...

sampai jadi rupa kaki camtu kan...terlipat antara jari kaki dengan tumit...huhuhu sakit tu....

Tuesday, October 26, 2010

LALAT hinggap atas BAJU LADY GAGA....




LADY GAGA ni mmg pelik kan...sangup pakai daging untuk nampak pelik n lain dari org...euwwww tak pasai lalat t hurung....

Monday, October 25, 2010

kembalikan rambut gugur...

Rambut aku gugur dengan banyak nya lepas aku beranak...
aku takot ...takot t botakkkk t dah tak cantik..hehehehehe kecantikan kena jaga wat suami n of coz diri sendiri..kan

Aku takut gak satni asyik luruh ja...lama2 mmg Bo takkkkkkkk la aku...dah la rambut tu mahkota perempuan...hiks...macam2 aku try tapi tak da keberkesanannya....aku pernah nak try 101 haircaer tu...sekali p mmg la murah sebab depa pandai bagi harga pengenalan...sok2 kita pon dah termakan pujuk rayu jadi lah beribu2...

aku tengok iklan shampoo bawang ...ntah bagus ka dak...aku p la tgk harga kat kedai mmg mahai...hmmm difikir2 alahhhh tak jadi lah mahai sangat...so aku cari alternatif lain...cari2 dapat lah EXTRA AUDACE...aku cuba guna selama sebulan lebih dah sekarang...n nak tau result dia..

Alhamdulillah anak rambut dah kelihatan kaat tempat2 yg terselah kulit kepala ku...hmmm sapa2 yg tak mampu nak p tempat2 pakar tu nasihat aku try lah guna shampoo tonik tu extra audace harga pon ok...rm24.90 aja.....

Saturday, October 23, 2010

baru tukar VISTA ke WIN7

kelmarin baru tukar or install new windows (win7) tukar sebab guna VISTA lembab...tapi secure...dia lembab sebab scan banyak n panjang2 ha2....

win 7 mmg cepat...t tak lepas scan masuk virus plak..huhuhuh takot...

mmg cepat guna win7...tapi rasa sayang plak sebab selama 2 tahun nie aku guna VISTA cam dah terbiasa plak...mmg win7 mesra alam...hahaha

nak wat camna suami dah tukar...guna ja lah...sama ja...tak fikir tak perasan so wat tak tau sudah la..cuma bila buka tu of coz akan nampak win7 terpampang ....hehehe

menunggu AIR ASIA

aku n suami dah lama idam nak ke luar negara...berapa lama dah kami postpond...sejak awai kawin sampai Aidil pon dah besar..huhuhuhu

tgk kat BLOG ada ADS AIR ASIA kan depa wat promotion....so dkesempatan itu suami aku check hotel n flight camna bayaran dia dulu, mana hala tuju, n Aidil leh ke dgn tempat2 macam tu..

Kalo BALI mmg Aidil tak leh g rasanya sebab kat situ kan banyak patung2 berhala ...hmmm tapi tingin gak nak p bbila tgk cita EAT PRAY LOVE tu...tak apa tukar destinasi...suami aku tgk KOREA mahai plak rasanya...hmmm tgk CHINA..ha macam best n berpatutan ja...

kata suami next month kita g dalam M'sia dulu t DEC o JAN kita g luar k...hmmm mmg dengar best..tapi betui kew idak tak tau lagi....t postpond g...huhuhuhuhu

Hopefully our dream..will come true even we must wait for long time...ada rezeki ada la jenjalan jejauh..tak dew g ..jalan2 la dalam malaysia dulu..

dah 2hari Aidil sesema

Kecian kat anak aku Aidil, badan tak sedap...selesema, tido pon bunyi macam mengeruh...sebab kahak...batuk,,berhingus, mata berair...kesian dia...

Dah p klinik tapi tak berkesan pon, hmmm kena p klnik mahai la tu huhuhuhu...

sayang anak mummy ...

muah mummy doakan supaya anak mummy cepat sembuh dengan izin Allah...
Mummy juga doakan daddy sentiasa mendapat keredhaan dari Allah...dengan apa yg daddy usahakan...AMIN..

Friday, October 22, 2010

asyik2 report attack page ! report attack site!

arhhhhh mmg mengada2 betui...dah bberapa lama n banyak post aku asyik TIADA TAJUK...habis macam mana aku nak PING...mmg lah boleh buka GENGBLOGGER bila aku IGNORE report attack tu...tapi bila dia post kat gengblogger tu dia keluar TIADA TAJUK...

arhhh mmg tension nieh....tiap kali POST n PING mesti tak boleh .....
apa perli aku wat nie....

Macam na nak hilang kan report attack tu...?????

MENGONGGGGGGG

3 serentak

bulan nie ...suami aku bawa keluar 3 biji kereta sekaligus...alhamdulillah rezeki Aidil...
tapi dia kena berhempas pulas....keluar pagi balik lewat malam...kecian kat dia...kadang2 makan pon miss..

nak wat camna nak cari rezeki...

1 tucson
1 starex
1 sonata

kalo cepat bulan nie...keluar g 1 i10

tapi tak tau g sebab customer tu baru ja mai nak beli..kalo cepat 4 biji sekaligus...sementara yg 3 tu mmg dah confirm..

hehehe....boleh la bernafas sikit...

sejarah kandang..

haiyo...semalaman aku tak dapat melelap kan mata kerana memikir kan hari untuk masuk kandang...

Ni bukan kandang lembu kew kandang kambing kew..atau kandang bagi apa2 binatang pon...nie kandang manusia lew...huhuhuhu 1st time tu...mmg mengerunkan ...salu tgk TV or paper or berita ja...nie terjadi pada aku sebenar2 nya...waduh...

Sepanjang perjalanan suami aku tanya diam ja...RELAX la ...jangan fikir sangat relax t nak cakap apa t berteraboq...huhuhuhu mmg nampak sangat ka muka RUNSING aku tu...

sesampai ja...suami aku parking kereta...mmg org tak ramai g...awai g...
so masa nak naik lif tu punya la ramai...terfikir2 gak...depa nie macam aku kew, depa mai keja ka...or apa...

punya la ramai masuk lif berimpit2 macam NASI HIMPIT...
awai pagi ..nasib tak ada bau....cuba ptg time org balik keja...mau nak mengaummmm....

sampai ja tingkat 27 mmg di khas kan tempat pengurusan mahkamah majistreet sivil ...aduhhhh...belum g aku menjejak kan kaki masuk bilik tu...perut aku meragam...mau tak bila rasa bercampoq baur...perut pon kacau la...nak TERKENCING lah , nak TERBERAK lah..huhuhuhu...

masuk2 ada 2 menunggu ...aku dah cuak dah..huhuuhu dia tanya NO.saman...aku pon bagitau la....
pastu masuk sorang peguam...erk yg aku perasan lah PEGUAM2 nie mmg tak boleh makeup or depa mmg tak mau...aku tggk serupa baru bangun tido ja...dengan rambut,muka ...ishhhhh
mmg macam tak mandi...baru bangun terus mai keja dah lambat gamaknya...

peguam semua pon berbaju putih didalam ber kot hitam diluar semua hitam...lelaki kena ber tie...

gebang gebong gebang gebong aduh semakin rancak betui perut aku bergendang...hehehehe suami aku pon sama...hahahaha

sorang telah dipangil untuk kemukakan saman dia...kemudian aku plak di pangil...macam nak ketaq lutut ja...nak aja aku tarik suami aku sekali ikut...tapi mana boleh...BODOH betui...
hehehehe

kan dah kena...nasib peguam tu bela aku...dah nama pon peguam bela mmg kena bela lah...hehehe tambahan plak aku gelabah n cuak...

HABIS pon...masa berlalu...dah kena gedebak gedebom...aku dinasihat kan supaya pergi berbincang semula dengan pihak defenden...hehehehe...

Alhamdulillah dah habis bicara...nie baru kes gini belum kes teruk g...tak mau aku masuk mahkamah g....huhhuhuhu takotttt

Wednesday, October 20, 2010

PING ME

ntah napa gengblogger tak dapat nak ping...asyik kuar report jew...malas aku...banyak dah aku bertanya n tengok n cari sendiri...tapi tak dapat...at last adik aku syor kan guna PING ME..so skang aku d PING ME ....huhuhuhuhu

TRIK belajar bahasa inggeris dengan CEPAT

Trik Belajar Bahasa Inggris Cepat

Summary:McMarthy

Trik dan Tips Belajar Bahasa Inggris Cepat



Apakah anda sudah putus asa tidak bisa belajar bahasa Inggris (learning English)? Cobalah berpikir lagi. Apapun latar belakang atau pengalaman anda, anda DAPAT belajar berbicara bahasa lain dengan menggunakan enam teknik cepat.

Ada banyak cara yang bisa menjadi jembatan agar kita bisa berkomunikasi dalam bahasa Inggris: orang-orang di perjalanan, bisnis, pendidikan, hobbi, para teman atau keluarga.

Tetapi, “Dapatkah aku benar-benar mengembangkan ketrampilan-ketrampilan komunikatif dengan menggunakan lidah baru?” Jawabnya: DAPAT. Syaratnya anda harus melaksanakan dan mempraktekkan tips cepat ini dalam hidup sehari-hari.



1.Mengambil kursus pendek:

Sejumlah kursus-kursus bahasa sekarang tersedia di mana-mana, di universitas atau perguruan tinggi lokal. Internet demikian juga banyak yang memberi layanan kursus bahasa asing. Silakan ketik kata kunci seperti: learning English, atau belajar bahasa Inggris online, kursus bahasa Inggris, dsb. Nah, ambillah kursus bahasa Inggris ini untuk memulai usaha anda.



2.Mimicking:

“Mom, he’s mocking me!” “Ibu, ia sedang mengejek aku!” Pernahkah anda mendengar keluhan ini bila setelah adikmu yang paling kecil menirukan dari orang lain? Seseorang menirukan kata, bunyi – dalam pidato, termasuk segala aksi panggung. Itu disebut mimicking dan cara itu sangat efektif bagi anda untuk belajar speaking. Prosedur sangat sederhana, anda mengulangi persisnya, kata demi kata, segala yang dikatakan oleh model tersebut. Model itu penyiar berita, karakter di sebuah komedi, pembawa cerita atau narrator, suara yang berasal dari radio atau operator kaset. Jangan cemas jika hasilnya belum sempurna. Anda akan belajar dengan berbahasa Inggris dengan lidah. Anda akan memperoleh kecepatan dan menenangkan cara ini dengan praktek langsung. Anda akan melakukan lebih cepat dibanding yang anda kira.



3.Membaca Dengan Suara Keras:

Salah satu terik belajar bahasa Inggris membaca dengan keras. Bacalah teks-teks bahasa Inggris dengan suara keras. Teknik tangguh ini tidak hanya mengembangkan ketrampilan-ketrampilan pengucapan kata-kata, berperan untuk meningkatan keterampilan mendengarkan, tatabahasa dan kosa kata juga. Pelajarilah bahasa Inggris dengan membaca.



4. Menonton TV: Jika anda sudah berlangganan TV kabel, adakah sebuah stasiun menyiarkan di dalam bahasa Inggris yang anda adalah tertarik akan? Banyak stasiun TV yang menyiarkan acaranya dengan menggunakan bahasa Inggris. Nah Anda bisa belajar bahasa Inggris dari menonton TV itu.



5.Mendengarkan Musik:

Mendengar musik merupakan tips dan trik belajar bahasa Inggris yang menyenangkan. Anda juga tidak asing dengan lagu-lagu bahasa Inggris, kan. Pilihlah lagu dengan syair yang mudah dan dinyanyikan dengan tempo yang lebih lambat. Anda juga bisa melakukan dengan karaoke bersama teman atau keluarga. Dengan bantuan internet, bahkan, anda dapat mencari lagu-lagu bahasa Inggris secara online. Di internet anda dapat mnemukan ratusan bahkan ribuan nyanyian online



6.Membaca:

Berhenti di perpustakaan untuk meminjam buku-buku tata bahasa dan materi belajar bahasa Inggris. Tatabahasa merupakan pemandu yang baik dalam belajar bahasa Inggris. Dan membaca secara umum merupakan modal awal belajar bahasa Inggris. Membacalah artikel bahasa Inggris sebanyak mungkin, dan anda akan menuai hasilnya.

Membaca juga bisa dipahami sebagai memahami orang lain. Pergilah ke tempat-tempat yang banyak dikunjungi oleh para penutur bahasa Inggris, seperti di restaurant, supermarket, tempat wisata, forum chatting, klub bahasa Inggris, atau ke mana saja, yang memungkinkan anda dapat berbicara dan mempraktekkan bahasa Inggris anda.


Trik Belajar Bahasa Inggris Cepat Originally published in Shvoong: http://id.shvoong.com/exact-sciences/1897293-trik-belajar-bahasa-inggris-cepat/

Tuesday, October 19, 2010

gaya hidangan petai

Petai nieh tak semua org suka...selalu nya golongan veteran suka la...or di kampung2...jarang sekarang org sekarang or bandar suka...termasuk aku...

Tapi sejak 2 menjak nieh...suami aku suka makan petai nak tak nak aku pun kena la makan..pernah juga aku rasa..tapi pahit n kelat..wat tekak aku tak dapat terima...hehehe tapi bila aku try makan kelmarin tup tup aku terasa macam aku leh makan...so aku pon makan wat tak tau...samada rasa kelat ka rasa pahit ka...macam biasa plak rasanya...

Tapi dia mesti kena dengan sambal yg mmg sedap...kalo tak pandai wat sambai dia...rasa petai tu pasti ada...yg wat aku tak lalu nak memakannya...

Tak kena gaya masak dia...sambai tak sedap..hidang la macam mana punya menarik aku tak makan gak...hehehe tapi so far aku telah menjinak2 kan diri aku dengan petai sekarang...hahahaha

Tuesday, October 5, 2010

EAT PRAY LOVE

Rini aku n husband g tengok wayang cita EAT PRAY LOVE..tinggal Aidil kat maktok dia sat...
syok gak..walaupun cita dia slow ..tapi mmg nice...hmmmm omputeh ni pandai main psikologi kita kata suami aku...hmmm betui gak...sebab nya kata dia, walau watak tu serius masih terdapat unsur2 kelakar kat situ...heheh yg menyebabkan bini dia nie ( aku la tu) boleh gelak bila nonton cita omputeh...kalo aku tengok cita melayu haram...tak gelak langsung even cita tu cita lawak...hehehehe

Aku bukan nak bangga kan cita omputeh...tapi mmg fact cita omputeh mmg best..walau pelakon yg kita tak penah tgk tapi kalo ada bakat cita tu tetap menarik..

Cita melayu semua nya mesti pelakon2 yg kita penah tgk n kenai..tak kenai maka tak mau tgk...msti tak best...ha tu la pandangan org melayu macamaku yg memandai2 mengkritik cita melayu...hehehehe IM SORRY...

fat burning

aku dapat rasa semacam la badan aku lani...macam dah kecut sikit...u all know what...rasa isi2 yyg berlebihan kat badan aku nie rasa seakan2 lembut ...org cakap kalo isi kita lembut,maksudnya bolh kurus sebab senang bakar lemak...kalo isi tu dah keras ,pejal...susah sikit proses pembakaran lemak nak berlaku...

Hopefully that i can loose weight...aku ada terpikir nak ambik ubat sendayu tinggi continue yg set bersalin tu..tapi tak tau g la...kalo tak makan apa2 ubat aku leh turun kan berat aku..wat apa aku buang duit, buang masa aku beli benda2 camtu kan..

lengan,punggung,peha,betis...everyparts of my body...i can feel sumtink that in the proses..hahahah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails