SWITSMILE

Thursday, November 25, 2010

ALASAN TERBURUK UNTUK KAHWIN

Apakah????/

Nak kawin pon susah tak kawin pon susah.....ha la kalo dalam tak kawin nie pon asyik FIGHT MULUT ja.....tapi dah kawan lama...macam2 dah jadik...g plak kalo nak kawin..???
arhhhhhh gi mana nie....confuse2....

Ingat kawin nie penamat kisah CINTA dua hati ka....hah kena tipu....KAWIN nie lah permulaan kisah CINTA DUA HATI....walau pun belainan pendirian....

ya la....kalo tak mau kawin jangan bercinta...bagi harapan...dah plak kawan lama...benih cinta benih kenangan banyak2...tanam dalam2...pehtu tak mau, tak jadi....mana leh....tapi kalo laki2 tak apa...tak ada apa2 jadi kat depa...tapi kalo perempuan???

Ha 1 sekali ganguan mental n fizikal.....

kalo mental tu alamak memang nak GiLLLLLLLLL aaaaaaaaaaaaa...ops sorry tu bagi yg terlampau memberi harapan or bergantung harap ....

kalo fizikal plak al maklum suma org tau lah PERUT memboyot bagai LABU...bukan sengaja GEMUK tp ada isi ...BABY la tu... ha kan time nie lah baru NASI JADI BUBUR...TERLAJAK PERAHU LAH....nak buat apa g terima ajalah...

Meh kita tgk apa sebab musabab nya BERKAHWIN nie :

1 >> TERLANJUR ( kan aku dah cakap )
2 >> RAPAT DENGAN KELUARGA ( bagi lelaki lah kalo boleh jangan terlalu rapat dengan ADIK ANGKAT )
3 >> IKUT KAWAN (kawan2 kawin dia pon nak kawin gak)
4 >> PENUHI IMPIAN KELUARGA ( anak emak or ayah )
5 >> TERLALU KERAP BERSAMA ( bagai belangkas)
6 >> DIA CANTIK ( makeup lebih, takut si cantik manis dkebas org...high maintenance...hahaha)
7 >> LANGKAH BARU ( kerja, duit banyak)
8 >> DIDESAK ( kalo awak tak nak kawin, kita putus saja takat nie...haish ugut tuh)
9 >> DITANGKAP KHALWAT ( Assalamualaikum.....tok...tok...tok buat apa kat sini berdua2 an nie...)
10 >> ANDA BERHUTANG DENGAN NYA ( hutang budi d bawa mati, hutang janji tergadai diri sendiri)

hehehehe jgn cari alasan g....perkahwinan adalah sebuah penyatuan jiwa...yg melibatkan 2 hati ....

2 comments:

  1. Sebab dalam cerita selalu story sejam lebih halangan itu ini, ending married happily ever after. So kawin kira macam Penamat Carita lol.

    ReplyDelete
  2. haha betul2...itu la pasal...tapi cuba tgk cita TAMIL..mesti lain ending

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails