SWITSMILE

Friday, November 19, 2010

STRES makan banyak ka tak lalu makan??

Aku kalo stres tak lalu makan ... tak teringat pon nak mkan...tu kalo stres la..hehehehe tapi setengah org bila dia stres dia suka makan, lagi dan lagi dan lagi...hehehehe tak kira lah makan apa pon janji makan n berkunyah sentiasa...

org kata makan hati kita kurus sama gak setengah org makan hati badan berisi. bukan apa dah mmg dari azali dia berisi bila makan hati ka makan jantung ka sudah pasti nya dia tetap berisi..hahaha

Tapi tu la aku kalo stres mesti tak lalu makan...

Kebanyakan org bila stres suka makan FAST FOOD sebab nya fast food senang carik n cepat leh makan..g satu JUNK FOOD sebab leh kunyah2 n kepala tak da la terfikir sangat stres nya...ha la asyik dok fikir makan..makan..makan ja...

Kalo tak pantau masalah makan masa stres nie t ada la penyakit2 nak mai...ha la kalau lama dia stres tak ka akan ambik jangka masa panjang ...time tu penyakit dah timbul, cuma kita tak tau....dah stres dgn sesuatu benda g tambah plak dengan srtes penyakit bertandang, tak ka bahaya tu...

Ha menurut pakar , cara yg paling afdal untuk atasi masalah nie ialah hanya dengan kesedaran diri sendir yg dia nie MAKAN UNTUK APA, MAKAN SEBAB LAPAR OR MAKAN SEBAB RASA NAK MAKAN...

Salu nya org yg syik nak makan nie salu makan benda yg tak ada GIZI... jadi pandai2 lah jaga nafsu makan ketika perasaan tergangu...huhuhuhu


TAK TAKUT GEMUK KA????? AKU TAKOTTTTT HUHUHU

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails