SWITSMILE

Monday, December 27, 2010

AIDIL p kedai gunting RAMBUT



Rambut Aidil dah panjang...ritu maktok dia dah potong sebab ramut dah masuk telinga hahahaha....nak tergelak jenuh dia dok korek telinga GELI rambut dia sendiri..hehehehe

Kami ingat nak soh org kedai tu potong rambut dia sekali....sesampai kedai mmg tak da org....laki aku nak potong rambut....elok potong cuehhhh mai satu family....nak potong rambut anak baru nak masuk sekolah so nak potong rambut bagi nampak kemas sikit la....

tgh potong yg rambut si budak nak msuk sekolah tu cueh mai lagi satu family huhuhuhu makin ramai...Aidil jadi perak dia pon tak mau duduk dah...kedai dah sempit...ramai sangat PANAIH plak...

Dari nak potong rambut dia terus tak payah...dua tak mau duduk dah..aku bawa jalan..sementara tunggu DADDY dia habis....dengan bertopi....huhuhuhu....jenuh gak la layan buadak sorang nie....hehehe dah banyak akai ...dok membesar...hehehehe

TEPPAN YAKI O YAKI TEPPAN???


'YAKI TEPPAN '


Time daddy makan


Ok beres ..mummy makan dulu...daddy n AIDIL tgk dulu ya..hehehe


menunggu makanan yg tengah prepare ambik gambo dulu..hehehe


Aidil menangis nak bangun..huhuhu..kena salin PAMPERS dulu penuh dah nie...haish budak nie..



Setahu aku TEPAN YAKI ada makanan JEPUN tu...shushi ....tapi kalo YAKI TEPAN aku tak berapa pasti...

Masa kami ke KOMTAR kami lalu kat tempat lama yg telah di barukan ....menjadi gak plan depa...buat tempat makan2 kat situ...banyak gak la org p makan kat situ...banyak gak makanan ala2 MAHAI kat situ...boleh la selain dari kedai MAMAK NASI KANDAQ...hehehehe

Masa tu kami p makan CEndoi mula tu....masa nak p cari cendoi tu la kami nampak ada RESTORAN nama YAKI TEPAN....hehehe mungkin aku ketinggalan zaman kot...tak tau kata YAKI TEPAN wujud...kihkihkih...

On d way back aku saja singgah tengok menu dia yg kat luar tu...nampak menarik...ala mmg makanan jepun pon SHUSHI suma tu mmg ada la...cma ada tambahan western food ja....tu kot buat dia berlainan nama kot...ntah aku sendiri tak pasti...

So setelah survey sekian lama hehehe...kelmarin baru la hari ahad lepas laki aku cuti...time tu la baru kami anak beranak p menjamu selera kat situ...tu pun selepas hantar ACU AIDIl nek bas balik KL..hehehehe...

nanti aku nak try makan kat kedai lain plak kat situ....macam menarik gak...

vacation mode.

actually me n my family planing wanted to go to somewhere that we never go....but seems that Aidil still not a year so we decided to go d nearest place ..huhuhuhu and that will b K.L..huhuhuhu...K.L pun K.L lah...as long we bring Aidil jalan2...

Lama tul aku tak post entry...kadang2 napa ntah jadik malas..mugkin sebab in vacation mode kot...hehehehe or maybe m too tired n feel sleepy now dayz...ha la tido tak cukup...

NGANTUK LAH...WUAHHHHHH

Monday, December 20, 2010

kenapa lelaki begitu???

Aku terbaca post sorang kawan dalam FB aku hari ni....katanya setiap hari,setiap masa suami dia sibuk saja....senang cerita pagi,tghari,ptg,malam,tgh malam,awal pagi......mesti bz....adakah kerja tak pernah habis sehingga tak ada masa untuk isteri dan anak2...

Tak kesian kah si isteri tengah mengandungkan anak yg ketiga....
Kenapa perlu berperangai begitu...tak kesian ka kat isteri yg sedang sarat...anak kedua pulak demam panas...mana si isteri larat dalam mengurus kesemua hal rumah...nak fikir diri yg membawa perut...fikir tempat kerja yg serabut...dgn suami kaki merayau...

Aduh...kasian betui aku bila baca post dia...walau pun post dia singkat2 tapi aku dapat rasa beban fikiran tekanan yg dia hadapi...

Wahai suami kerja mmg kerja mencari nafkah buat seisi keluarga tapi janganlah hingga mengabaikan tangungjawab sebagai ketua keluarga....mmg beri nafkah tapi tgk lah sama keperluan lain anak dan isteri...depa masih perlu kan perhatian seorang bapa...

pandai buat anak tapi nak jaga susah cari alasan nak p sini nak p sana....bz kerja....habis si isteri tak kerja ka...bz sangat ka...KAYA DAH, UMAH BESAR, HARTA BANYAK DAH, dgn keja...

Huh aku plak yg emosi..huhuhuhu kesian plak dia...mungkin kawan tu tak dapat nak simpan tekanan dia tu ...so dgn post kat FB dia rasa lega agaknya....huhuhuhu

SABAR ya...Allah ada..sentiasa melindungi awak...

Saturday, December 18, 2010

boleh dak nak makan Shushi....




Bawa Aidil jenjalan...g makan Shushi King...hahaha

tak mau bagi dia makan dia kerca tisu.....

CityVille di FACEBOOK




Hahaha aku kini kembali bersama FACEBOOK kerana aku dapat main GAME baru CITYVILLE....aku mula ketagih main game baru nie 3 hari lepas....hahahaha

Sampai panas pungkuk aku....pedih mata mengadap laptop huuhuhuu....best try la....jadi neighbor saya ok....leh send gift...jom ar...

Friday, December 17, 2010

Lat Ta Li Lat Tali Tamplom OLD TOWN






Kami satu family p makan kat OLD TOWN....tapi tak tau nak makan apa...dua2 org sakit perut time tu...tambah plak menu bertambah....nak gak lat tali lat tali tamplom macam iklan TV tu...hahaha

Aidil g la aku order garlic bread dia pon makan gak...suka garlic gamak nya budak kecik nie...seddap plak tu...chap...chap...chap makan...

Thursday, December 16, 2010

BUNGA CINTA LESTARI SELEPAS NGANDUNG


Hehehe still tembam....tak pa...artis camna pon t kurus la tuh....kembali ke bentuk asal....hahaha
bersama2 suami asyraf n anak sulung depa Noah...

BUNGA CINTA LESTARI ketika ngandung



Dah tak ada rupa dia...tapi masih cantik walau tgh sarat masa nie 8 bulan..

Burung kakak tua.....giginya tinggal dua...


Burung kakak tua..
Hinggap di jendela...
Pak long sudah tua...
Gigi nya tinggal dua...

Letcrum...letcrumm....
Letcrum ul ...la...la...la.. 2x

Burung kakak tua....

Hahahaha lagu kanak2 tu aku nyanyi kat Aidil...sambil dia senyum dia dah pandai goyang badan...konon nya MENARI la tu....alahai cerdik nya anak mummy n daddy nie...hhehehe

Aidil dah nek GIGI sebenarnya dua batang kat bawah....
Apa aku makan dia nak...so apa yg aku makan aku t suap dia makan sekali...suka plak tu hhehehehe....tapi bukan benda keras or pedas lah...hehehe

CUTE nya AIDIL..muah

Kalau boleh jalan....

Hari nie dah Jumaat.....Aidil bangun pukul 8am tadi ..bangun2 terus pusing sambil senyum eh....eh....eh...salu pon camtu ...alhamdulillah....dia jenis bangun tak menagis....

Dia bangun terus Daddy dia angkat p tengok burung2 dok menyanyi kat luar sambil ambik udara segar pokok2 yg menghijau bersama2 bunga MAKTOK yg berwarna warni..hehehehe

Daddy dia nak mandi aku plak tgh simpan tempat tido...nasib maktok dia ada kat luar dok menyapu laman rumah...daddy dia letak dalam WALKER ha....tu lekas ...lekas dia dah berjalan p laman dah hahahahaha....

Lega nya rasa....kata Aidil dapat berjalan sendiri mana nak p hehehe.....jalan punya la laju...tu bukan jalan lagi tu....berlagi...kita pon jenuh nak hambat dia .....atas simen dia lari laju, mai kat laman umah penuh rumput...slow la sikit....basah habis kasut dia.....dia hambat nak p kat kereta suami aku.....eh...eh....eh sambil pegang body kereta...hehehe nak naik la tuh....

Aku tolak dia masuk lama sangat dah dook berlari mesti letih nya.....
Ha elok Daddy dia p kerja aku bagi dia mandi, minum susu Al - kebabom dah lena ...hahahha tau pun letih....

Punya gelak cerit cerit dapat lari keluar....
Tak tau lah kalu betui2 dah berjalan sok nanti...bahaya gak....buat dia buka pintu p main kat luar. aku pun terlena haish...la anak aku sorang nie..hehehhee

Cute sangat macam lega terlepas bebas hahahaha...LARIIIIII

Wednesday, December 15, 2010

mana ada hutang g...sekarang dah bayar cash la

Eh men der nya tu....bukan pasai hutang duit nie la...nie kes .......

Ada la kisah manusia yg tamak lagi haloba yg telah menabur pasir ke periuk nasi kami....beberapa bulan yg lalu....bersama kata2 yg mmg tak menyenangkan...lagi mengAIB kan..sedangkan manusia tu mmg kenal , lagi seagama n seangkatan lagi...

Nak kata or menuduh berpada2 la....selidik dulu...kalo betul silap pun, tak kan lah kesilapan tu SEBODOH2 nak letak pasir kat PERIUK NASI SENDIRI...kan namanya cari BALA...

aku ingat benda nie sampai mati....,masa tu aku tgh SAKIT MELAHIRKAN ANAK AKU YG PERTAMA.....MUHAMMMAD AIDIL ASYRAFF dan masa tu la aku diduga Allah s.w.t dah sakit melahirkan lagi sakit kena panah tuduhan terhadap aku dan suami ...pada perkara yg kami tak pernah buat....NAUZUBILLAH....

Kami hanya berdoa YA ALLAH dengan kepayahan aku melahirkan dengan kerisauan suami menanti kehadiran cahaya mata kami .....AMPUNI LAH MANUSIA2 YG TELAH MENGAIBKAN KAMI DI DUNIA MU YA ALLAH....

ALLAH s.w.t tiddak lagi memberi hutang dengan menunggu hari pembalasan kelak..... semuanya d bayar CASH sekarang....

Maka terima lah dgn seadanya nasib yg kamu kamu kamu semua berhak keatasnya....

bukan kami meminta tapi ALLAH tu maha ADIL,MENGETAHUI LAGI MAHA ESA..

AMIN YA RABBAL A'LAMIN...

tunda....postpond...tunggu

Hehehe asalnya bulan nie kami anak beranak pergi bercuti...saja nak bawa Aidil round malaysia...suami aku cuti panjang la....hmmm disebabkan oleh CUTI SEKOLAH .....kami tunda...

sebab nya hehehe tak kan tak tau g kot.....

1 >> Aidil kecik g
2 >> Hotel Full
3 >> ramai sangat org p bercuti ( CUTI SEKOLAH la haish dah cakap kan)
4 >> tak ada privacy
5 >> kumpul duit banyak sikit

hahaha mmg nak p sangat2 tapi tu la Aidil kecik g mmg happening kalo join reramai time cuti sekolah, tapi Aidil mana tau nak join bebudak lain pon....g pon dah survey hotel mostly full la....
Dsebabkan Aidil kecik g jadi percutian nie jadi percutian mummy n daddy la...Aidil bawa jenjalan jer....g pon leh simpan duit lebih sikit g...

Selepas di TUNDA, POSTPOND , TUNGGU bulan januari t .......kami bercadang nak g PAHANG kew TERENGGANU ke....tgk lah dulu masih ada time tok berfikir g...

kisah saman uncle seekers

Aku dah baca tapi takot plak nak taip panjang2 mengenai cerita tu...huhuhuu

So disini aku serta kan link uncle seekers korang baca n jelajah sendiri ok

http://uncleseekers.blogspot.com

Tuesday, December 14, 2010

Pantang.....

bukn mksd aku pntg lps bersalin ni...huhuhu had pntg tu pon aku tk follow 100%....

pntg yg aku kata ni...bnda2 yg aku tk suka dlm hidup aku...hehe Bila aku fikir2 balik aku nie banyak plak pantang nya.....huhuhuhu...

no satu : aku cukupppppppppp pantang TIPU tak kisah lah menipu ka dtipu ka penipu ka...mmg cukup2 pantang....

no dua : aku pantang org HISAP ROKOK....bahaya....kalo dia mati macam mana...huhuhuhu

no tiga : oranng yg suka berlagak.....

no empat : org yg suka cakap depan lain belakang lain....mengumpat la tu..

no lima : org yg suka cakap ikut mulut dia.....CERMIN DIRI DULU BARU KATA KAT ORG

no enam : org yg suka ungkit .....tak kisah la dari segi apa pon janji ungkit....

no tujuh : org yg tolong tapi tolong nak balasan ...tak ikhlas la tu....

no lapan : org yg kedekut....duit ka apa ka bukan boleh bawa mati...ingat tak kira tua ka muda ka...ajal maut tuhan yg tentukan....

no sembilan : aku tak suka bila apa2 tube belengas....tak kisah la ubat gigi ka, cuci muka ka...apa2 ja lah aku t geli nak guna huhuhu

no sepuluh : aku tak suka org suka sepok tuala mandi di merata2 tempat...lepas tu kan nak gguna g...t busuk la, kotor....euw....

arhhhhhh aku kalo nak senarai mmg banyak......cukup takat sepuluh...hahaha dalam kepala otak banyak g berceramuk....so aku nak taip pun tak tau macam mana....nak ambik dulu...huhuhuhu

PESTA Penang

Alamak bila cuti sekolah ja mesti PESTA pon buka....aku tak berapa suka sangat p pesta dah berapa lama aku tak p...last aku p pon masa aku darjah 3 or 4 kot...lepas2 tu aku mmg tak suka...sebab ramai sangat menyemak rasa nya..

Tapi sebab kan aku dah ada anak kecik...suami aku ajak gak pegi...bagi Aidil merasa p pesta....Maktok dia dah pernah ajak tapi nasib masa tu suami aku sakit belakang...tak jadi p lah hehehehe selamat....

Tapi nanti depa kata nak p second round punya plak aduh...berat betul aku nak kata nak p....huhuhuhu

Apa yg best sangat PESTA tu.....bukan ada apa pon...tgk lah macam mana...
harap2 tak jadi p....lagi pon lani kan musim hujan...tak kan nak bawa Aidil p tgk2 dalam tu dalam hujan...demam t dia...dah la baru baik demam...

Apa2 pon alhamdulillah anak mummy dah sihat....
Dia demam CAMPAK kecik....tapi dah turun dah...

Tuesday, December 7, 2010

Org ada FB dia pon nak ada FB gak ...tapi tak tau guna,buka mata besar2....jgn main komen ja....

Hari nie dah aku pening ayam, tak cukup tidoq jaga Aidil DEMAM...dtambah plak bila buka FB ada plak yg komen kat photo suami aku kata NI WIFE U KE???

eeeeeeeeeeeeeeee apa lah benggap...tu la org ada FB dia pon nak ada FB gak....dah ada tak tau guna ka....baca INFO dulu tgk org tu betui ka dak , baru komen...ni main belasah ja...tu adik angkat suami aku....dia komen macam tu...buat aku NAIK DARAH n berkecik hati....

Aku kata kat suami aku buang ja photo tu.....jadi meluat aku tengok plak....

Aidil DEMAM

Semalam aku n suami tak tidoq jaga Aidil....kesian dia asyik merengek ja...tak sedap badan..
Badan panas sangat mula tu p klinik tak da la demam sangat..p klinik ingat leh kebah cepat ....
Tapi makan ubat g tambah demam sampai cecah 38.4' dah...aku panic gak...suami aku kata nak bawa p klinik ka...aku kata kalau bawa p klink takot t kena tahan...

So suami aku ambik kain basah lap badan dia sikit letak kain kat dahi dia...kurang panas sikit buat sementara waktu....

Sampai awai pagi pukui 740am camtu dia menangis....kami siap2 bawa dia p klinik...nurse kata mmg panas...kalau esok demam lagi kena ambik darah dia takot DENGGI...

Kesian dia asyik nangis ja
Makan pon takmau....nasib nak minum susu tu pon sikit ja...janji ada gak benda masuk dalam badan ada sikit tenaga....

Masa suap ubat dia muntah kuar semua....nak bagi buat kali kedua susah la nak makan g....huhuhuhu...
Dia ngantuk tapi tak leh tidoq sakit gamaknya....

Huhuhu mula hati aku sayu tengok Aidil camtu.....
Mummy sayang Aidil sangat...

Salam Maal Hijrah

Hari pertama dalam tahun baru, Aidil demam, kesian dia,dia nak tumbuh Gigi tu....dah dok nampak dah dua batang gigi bawah ..hehehe Aidil dah besar....

Awal pagi semalam dia membuat dia tak jerap tidoq 5.30am menangis...bagi susu minum tapi bila nak tidur tak boleh,ntah sejuk ka, kebas ka aku pon tak tau...tapi aku ada selimut dia....takut dia sejuk...nasib masa ngandung dulu kami ada beli check body temperature tak sia2....mmg kalau nak ikut setiap ibu bapa perlu ada satu, untuk emergency kan...so kita tau anak kita demam or tak bila dia merengek...terutama anak yg masih kecik or bawah 7 tahun yg masih tak dapat nak bagitau betul2 dia rasa apa...samada dia sakit ka tidak kan kan...

Aidil masuk 10bulan baru menampakkan gigi dua batang, anak kawan aku umur 4 bulan dah tumbuh gigi...org cakap cepat tumbuh cepat patah...ntah tu org tua2 dulu cakap....
sedangkan anak kawan aku tu lahir sebulan lewat o 2 bulan lewat dari Aidil...sekarang dah boleh berdiri n merangkak laju dah...wah very2 d advance...heheheehe

Aidil baru tumbuh gigi,merangkak boleh la tapi suka hempap badan d lantai, bahaya la, takut sakit dada dia...lani dah dok usaha berdiri....tojah2 kepala kat bantai...nak tergelak aku tengok dia...budak2 setiap hari ada ja benda baru yg depa nak buat....

Lani dia tido aku dah bagi ubat kat dia lena la...dah dua kali sat dalam 8 o 9 baru bagi lst nya tok hari nie...kesian anak mummy...

Lastly selamat tahun baru buat anak mummy,daddy, keluarga aku, kenkawan semua n seisi blogger juga....semoga hidup tahun nie dan akan datang sentiasa diredhoi n dberkati....amin

Monday, December 6, 2010

FB dah semakin BORING

Aku dah naik boring bila buka FB Facebook....dulu aku buka aku sebab aku nak main GAME...alah CAFEWORLD....

ntah napa aku punya cafeworld tu lani tak dapat buka....so buka buat apa tgk org post apa ja....thumbs up...kalo suka...post apa yg aku fikir....keluar...amat memboringkan....

So lani aku masuk kuar masuk kuar saja tgk org post aja...nak main game dah tak boleh...mmg boring gila....

Ada game layan la gak boring aku nie....nie asyik tgk n baca post org bercinta,org yg gagal,nak berkenalan,nak buat duit ...haish macam2 lah, hehehehe....

Dulu aku rajin gak layan post..lani dah kurang sebab game tak ada ....aku masuk aku keluar....so sekarang aku nak keluar g tidor....

Hahahahaha

GUD NITE EVERYBODY.....

Punya nak kurus...

1st time aku menjejakkan kaki ke tempat2 macam nie....aku mana pernah g p tempat2 macam nie....ya la aku bukan ARTIS or ORANG KAYA yang sanggup menghabiskan duit ke tempat2 macam nie....habis2 aku cuba ke TAMAN2 untuk bersenam or jogging....cuma tahun nie mmg masa aku kat luar rumah tu lebih terhad berbanding dulu...

Tahun nie aku dok umah ja...buatkan kepala otak aku tak dapat nak exercise huhuhu...ha la dok pusing dalam umah ja, g kesian asyik dok dalam bilik berkurung dengan anak aku..huhuhuhuhu...
Tahun yg memboringkan....tapi hari2 aku dpenuhi bunga2 an degan kehadiran cahaya mata kami Muhammad Aidil Asyraff ....dah 10 bulan dah dia...dah besar anak mummy n daddy...hehehehe

aku salu merungut kat suami aku, yg aku nak kurus ....ya la dah la dok umah memanjang tak kemana....exercise pon tak sempat....25 jam aku dengan anak aku....dia pulak lani mana mau tido petang...so hari2 aku dpenuhi dengan keletah dia ...PENAT oooooooooo...tapi aku gumbira...

letih denganr omelan aku suami aku tolong membeli Krim Pati Halia Mustajab tu....dia kata malam nak tido soh boh, dah plak harus di elak dari kena baby...so aku nak guna pon terhad...ya la aku yg jaga Aidil 25 jam sehari...huhhu jadi dkesempatan tu aku salu guna siang lepas mandi pehtu pakai girdle then lilit plak dengan barut masa aku bersalin dulu....semput mmg semput tapi nak buat macam na aku yang nak...TERPAKSA la buat...nak hasil dia kena buat n tahan tiap hari..

Suami aku cukup concern hehehe TQ my dear....
Kata maklumat tu aku akan rasa panas n gatai2 ...tapi aku tak rasa apa2 pon..huhuhuh kulit badan aku dah kebai ka....

Takut gak awat aku tak merasa kan apa2....
aish....pelik...jadi aku gtau suami aku ttg tiada keberkesanan nya benda tu pada aku...

Jadi SURPRISE petang tadi dia call aku ada appointment dgn bla...bla...bla this afternoon 6pm ....
He said that i must ready in time...so when he arrive we just rushing n go.....

Wah what a really surprise he gave me.....TQ dear....
still in a secret mode.....i wont tell u'll ....wait until im ready only i post another entry abbout d surprise he gave me...

TQ TQ......n really LOVE U...muah2

Sunday, December 5, 2010

Cash out ur earning by NUFF

1stly i wanted to thank to my bro, my husband n family who r very b en supported me from d start until now...i really appreciate that....hahahaha macam dapat award punya wish aja...bukan apa excited sangat ni..

Today when i signed in my NUFF add, i really surprise that my earning box written

CASH OUT YOUR EARNING....
huh this is my hard work....and this is the earning u will gain from it....may be some other people gain more than me....but this is my hard work even the amount was very small...it still showed that my work r value...with money$$$....hehehehe

MONEY...MONEY...MONEY...

Aku gumbira dengan apa yg aku tgk....but from now i will keep my earning until the high amount that i wanted n then only i will cash out $$$....hahahah simpan dulu beb...walau sikit lama2 jadik bukit...

tak sangka kadang2 tulisan aku tah apa2 jar...tapi apa2 pun Alhamdulillah syukur pada TUHAN.

Thursday, December 2, 2010

15 perkara ROMANTIS BUAT SUAMI

heheheh tertarik benar aku membacanya....INFO nie aku dapat dari majalah MINGGUAN WANITA keluaran 19 - 25 Nov ritu...
Tak tau nak buat apa...aku selak balik majalah tu...

So aku ingat apa salah kalo aku share degan lelain....mesti banyak isteri2 yg nak tau kan kan....

1>> BERPAKAIAN CANTIK ( Haha suami cukup suka kalo bini dia nie pandai bergaya...sejuk mata memandang)
2>> MENYENTUHNYA ( jalan pegang tangan ka,belai2 rambut dia ka...ala2 manja la katakan)
3>> MEMBIARKANNYA BEBAS ( ha biar la depa keluar dengan kenkawan sama, depa mesti rindu nak lepak dengan kawan2 dia kan,tak da la dia asyik dengan kita ja..)
4>> MEMUJI ( laki pon macam kita pompuan juga suka dpuji, so sekali sekala tu puji la dia...depa akan rasa dhargai sgt)
5>> ATUR AKTIVITI BERSAMA ( aktiviti hujung minggu , p tgk wayang ka, jogging sama2 ka...so kebahagian tu akan terasa)
6>> SPONTAN (Ha ..kadang2 tu ajak la dia p honeymoon g sekali, alah banyak kali pon tak apa hehehee, asyik buat bendda sama ja mesti boringkan)
7>> BERI PERHATIAN (laki mesti rasa dhargai kalo kita tau kegemaran dia, tabiat dia macam kita mmg mengenali dia luar n dalam gitu )
8>> MAKAN MALAM YG TENANG ( salu makan dengan bising anak2 sekali sekala tu keluar la berdua2an cakap dalam nada manja dengan dia...msti dia rasa dia masih berada dalam alam BERCINTA g )
9>> BERKONGSI RAHSIA ( suami kita ingin isteri dia percaya pada dia, so dia nak isteri dia tak rasa sangsi untuk bercerita rahsia kat dia...sama juga macam dia)
10>> SEKSI HANYA DIDEPAN NYA ( HEHEH ni semua suami suka, hehehe tapi depan depa sudah la)
11> LAYAN SEPERTI WAKTU BERCINTA (Lebih bagus kalau kita dapat layan suami kita lebih baik dari masa bercinta dulu)
12>> MEMBERI KEUTAMAAN ( sebelum buat keputusan bincang dengan suami dulu, minta pandangna dia jangan ketepikan dia dlam apa2 hal)
13>> HARGAI DIRINYA ( jangan sekali2 bandingkan dia dengan ex boyfriend kita...or jagnan dok pandai2 dok buka cerita pasai dulu2)
14>> UCAPKAN SAYANG ( ucap la I LOVE U ka miss u ka.. hati dia mesti suka n berbunga2 t)
15>> KUCUPAN PERPISAHAN ( alah kiss la dia kat PIPI ke kat MU .... alah pandai2 lah masa dia nak p keja ke outstation ke)

Hehehe ada dak ciri2 yg anda buat kat suami...aku ??? ada tapi tak suma...hahha I Will make sure that i fullfill all in d above...OK hmmm or more hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails