SWITSMILE

Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah

Hari pertama dalam tahun baru, Aidil demam, kesian dia,dia nak tumbuh Gigi tu....dah dok nampak dah dua batang gigi bawah ..hehehe Aidil dah besar....

Awal pagi semalam dia membuat dia tak jerap tidoq 5.30am menangis...bagi susu minum tapi bila nak tidur tak boleh,ntah sejuk ka, kebas ka aku pon tak tau...tapi aku ada selimut dia....takut dia sejuk...nasib masa ngandung dulu kami ada beli check body temperature tak sia2....mmg kalau nak ikut setiap ibu bapa perlu ada satu, untuk emergency kan...so kita tau anak kita demam or tak bila dia merengek...terutama anak yg masih kecik or bawah 7 tahun yg masih tak dapat nak bagitau betul2 dia rasa apa...samada dia sakit ka tidak kan kan...

Aidil masuk 10bulan baru menampakkan gigi dua batang, anak kawan aku umur 4 bulan dah tumbuh gigi...org cakap cepat tumbuh cepat patah...ntah tu org tua2 dulu cakap....
sedangkan anak kawan aku tu lahir sebulan lewat o 2 bulan lewat dari Aidil...sekarang dah boleh berdiri n merangkak laju dah...wah very2 d advance...heheheehe

Aidil baru tumbuh gigi,merangkak boleh la tapi suka hempap badan d lantai, bahaya la, takut sakit dada dia...lani dah dok usaha berdiri....tojah2 kepala kat bantai...nak tergelak aku tengok dia...budak2 setiap hari ada ja benda baru yg depa nak buat....

Lani dia tido aku dah bagi ubat kat dia lena la...dah dua kali sat dalam 8 o 9 baru bagi lst nya tok hari nie...kesian anak mummy...

Lastly selamat tahun baru buat anak mummy,daddy, keluarga aku, kenkawan semua n seisi blogger juga....semoga hidup tahun nie dan akan datang sentiasa diredhoi n dberkati....amin

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails