SWITSMILE

Tuesday, December 20, 2011

aidil dh besar










Aidil dh besar..macm2 kerenah dia buat mummy n daddy thibur..tp kadang2 bg mummy and daddy marah...
Amiga aidil mmbesar jadi sorang anak yg soleh...amin

Monday, December 19, 2011

diam tanda marah...

SAlam,

Dh lama bnda ni aku simpan..org kata simpan sikit2 lama2 jadi bukit..tapi aku nak wat cmna..Kalo luah mati mak, xluah aku la mati..huhu pendam..adoi...tapi skang aku diam ja ...xmau ambik tau.. n wat xtau terus..rasanya dah hampir sbulan...smpai aku dah terbiasa...bolayan..

Keringgggggggg jar...

Hopefully next year...everything will change..
I love my family..
Seems that I can't do nothing to change somebody..so I must change myself to make somebody change their self..

Hope that way can make that somebody acknowledges what was he/her fault that can makes people touched..

Adoi...aku rasa cm tak boleh nak masuk dgn dia...huhu..who can help me..peoples said must forgive and forget..but for me..I already do the best..but its still showed the same..so the final experiment is keep in silent mode..if it forever..so forever la..aku diam..base on her attitudes...cau..shut up..

Friday, December 9, 2011

xpaham.

Tuesday, November 29, 2011

hidup...

trasa smangat dalaman aku perlu di tambah..dah smkin kurang gamaknya....
macam2 blaku..tahun ni..mmg mguji ksabaran..

oleh itu aku perlu yakin yang aku tersangat kuat dalam mgatasi dugaan hidup... n mlangkah maju bdiri mbangunkan hidup...

hairan org bgitu taksub memuja, mncari kawan yg bpangkat n penuh poket...
aku ...ntah..alhamdulillah xda plak cmtu..tp org sekarng mmg xslindung dah dalam mmilih kawan..

arghh... bukan kacau aku pn..biar lah..

serabut. ..semak otak..

adoi ntah napa...semak otak...mcm2 fkir..tmpat kja lagu tmpat kja...kat umah lagu kat umah...huhuhu...semak2...

aku cuba buat dek..tp mmg xlh..kadang2 buat kering gak..:

yang aku pasti, aku kalo sekali org buat bnda bg aku trasa n wat aku leh mympah...mmg aku xsuka terus... kering gak aku bila bab-bab camni..

once aku tak suka..jgn harap aku nak suka balik...
serabut..serabut...

Saturday, November 12, 2011

express report

last month aku p melawat kedai laundry...panas bangat..salu hantar p cucija.tak penah plak p utk melawat.

kami p ramai gak.penuh kedai dia,dh la sempit...tambahla bekuap nya..
masa tu aku bawa camera,memandai sgt...last2 aku yg kena buat report..huhu..report paling express n bodoh penah aku buat...editfg gambar and komen...haha..mmg lepas pass up aku kena komen...hehet

kemarin kami p lagi melawat kedai laundry lain plak...tapi kali ni,kedai dia n persekitaran dia mmg baikkkk punya,dia pnya arangement tu mmg mengikut khendah auditors...aku mcm besa la,ambik gambar kalah camer a man, n reporter..


kemarin melawatarini aku dh siap wat report complete, kali nie punya report mmgmengikut kehendak aku n others.

express report

last month aku p melawat kedai laundry...panas bangat..salu hantar p cucija.tak penah plak p utk melawat.

kami p ramai gak.penuh kedai dia,dh la sempit...tambahla bekuap nya..

masa tu aku bawa camera,memandai sgt...last2 aku yg kena buat report..huhu..report paling express n bodoh penah aku buat...editfg gambar and komen...haha..mmg lepas pass up aku kena komen...hehe

kemarin kami p lagi melawat kedai laundry lain plak...tapi kali ni,kedai dia n persekitaran dia mmg baikkkk punya,dia pnya arangement tu mmg mengikut khendah auditors...aku mcm besa la,ambik gambar kalah camer a man, n reporter..


kemarin melawatarini aku dh siap wat report complete, kali nie punya report mmgmengikut kehendak aku n others.

Friday, November 4, 2011

Deepavali punya cerita

Hari PH Deepavali ritu kami mmg pening kepala, sebab staff tak cukup n tak ada ..... sebab mostly 99% staff bawah jagaan aku suma nya India...huhuhuhu mmg menyusahkan time tu...tapi nasib baik preparation tu dah buat awal sebulan....kami terpaksa bayar hari kat mamat bangla dari Hospital lain...so ada lah dalam 5 orang camtu ....

Hari tu sendiri aku turun padang mai nak tengok betul ka mamat2 bangla tu tau kerja....swasta and kerajaan tak sama ma...

Tapi aku dapati sangkaan aku sedikit meleset sebab walau kerja depa tak berapa sangat tapi tgjawab tu ada and ada hormat lagi berbanding orang local kita.....

hmmm dan sekarang aku sendiri dah employ sorang mamat bangla tuk kerja dengan aku...shift malam .... bukan dengna aku actually tapi dengnan company tempat aku kerja ja...hehehe aku yang tolong2 menyebok kan diri jaga depa....ok


ok anyway happy depavali wat rakyat berbangsa India...walau dah terlambat...hehehe

Galaxy Tab 10.1


Galaxy Tab....tab..tab..tab..tab...

tunggu ..tunggu ..nak...nak...baru ku dapat kelmarin..alhamdullilah...

hehehehe...ha bila dah dapat tak leh wat apa gak...no intenet conection..So tunggu lagi...macam aku mula2 buat blog ritu gak...menunggu satu penyiksaan...

tapi tak pa...benda dah ada dalam tangan ...rasanya sebelum dapat tidur tak lena ...bila la aku nak dapat...tapi bila dah dapat...cam besa2 jaq..

Aidil g pandai....dia tau kata touch screen....tap ...tap...tap...mummy nak..nak..nak ....hahaha nak tekan la plak....adoi....pandai plak tu tekan..tekan..

hehehe...jom tekan

Friday, September 9, 2011

WARNING LETTER untuk orang KURUS

Kesian plak bila tengok orang yg terlampau kurus, ya la sampai kering nampak tulang and kulit saja.

Kalau yang kurus untuk cantik tu, tak tau nak kata tak cntik pun sampai tak da apa nak tengok..hehehe...

Tadi staff aku kena lecture dengan Bos (Area manager) sebab terlalu kurus tak mau makan..tapi staff aku ni bukan kurus sebab nak cantik tapi kurus sebab nak save duit...nak hantar balik kampung dia kat NEPAL.

mmg kesian lah nampak dia, seluar dia pon dah ada antara punggung dia walaupun pakai belt..still cannot hang his pant's..

Nak buat macam mana nasihat dah bagi...tapi ha ha ha ngaku saja ...masuk kanan keluar kiri..sampai bos pangil..bos bagi warning tak makan nak bagi warning letter..hahaha tak pernah lagi la aku bagi staff warning letter sebab tak mau makan...Bos suruh supervisor dia monitor dia makan ka dak..berat badan dia ada la kot dalam 32 or 30 kg camtu ntah kurang kot, bos angkat dia tadi senang ja nampak..

Bos aku dah jadi bos tak der pengalaman..hahaha...

Skinny man...walked by pon nampak macam nak jatuh...

Aku suggest bagi isi aku sikit...tapi tak boleh...kalo kata boleh mmg aku dah bagi..volunteer g..hehehehe

Monday, September 5, 2011

Free show lepas raya..



Haish...free jer aku tengok...tu la pasai...masuk toilet awam buat macam masuk toilet kat umah...tak reti2 nak tutup or kunci, biar terbuka...

Hehehe aku nak tergelak n geli pon ada...ha la aku nak masuk..elok tolak2 pintu, aku ternampak...euwwwww bagus punya projek dok bina...

dan dan bangun tutup kunci pintu..tau plak malu...masa nak buang tak tau malu..

dah plak p berdiri atas mangkuk...kalo budak kecik tu aku ok lagi...ni mak budak...badan pon ya ampun...mmg bulan syawal aku tak dapat nak ampun dia...hahaha

euwww pengotor and tak tau malu punya BANGSA..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails