SWITSMILE

Thursday, August 11, 2011

OSH coming..

Adoi...aku baru ja kerja, ddah bz kalah gabenor....tapi still leh balik awal, habis lambat aku balik 7.30pm sampai umah 8 lebih...habis awai aku balik 5.30pm...ok la tu....

OSH Audit dah dekat 19th ni..huhuhu aku masih terkapai2 mencari benda nak compile n apa yg perlu n harus ada...huhuhu..

Takut xperform plak..awai2 aku dah kena dera...huhuhu jangan mengalah..teruskan jua usaha....

Bazar o bazir ramadhan

Tiap hari kami suami isteri habis RM50, bagaikan orang kaya di bulan puasa ni, lagi kaya time nak beli baju raya...raya sakan....tak kira anak, mak , bapa dia baju kalah kan budak2 nak raya....sepatut nya ala kadar ja....jangan membazir...

Tapi sebab kan tahun nie aku baru memulakan pekerjaan aku selepas 2 tahun bercuti....shopping la...hehehe..

P bazar ramadhan ada ja nak beli...hehehe nafsu tu...
ingat kan tak habis....hahaha habis gak...bendda2 yg beli tu...
sat suami aku bangun lapar...sat pak mentua aku lapar...sat aku lapar..hehehe

mau tak habis....tak rugi gak la beli...cuma berbelanja lebih di bulan puasa nie..
kadang2 beli nampak sedap...bila makan lain plak rasanya....hmmm tu yg baru kata bazir....

Tuesday, August 9, 2011

Round...round ..satu hospital

Actually kerja aku round satu hospital..hahaha apa ingat pak guard ka...tak lah...aku incharge Housekeeping, so aku nak check area n staff kat satu2 tempat....
ha best kan kerja aku...sampai sakit kaki...hehehe...

hari nie pagi aku p round awai aku masuk2 terus ja p round dalam 8.30am camtu..pusing2 jumpa doktor jumpa patient jumpa macam2 orang...

Yang tengok kesian pon ada...ya la depa sakit kan..yang tengok nak tengelak geli hati, yang rasa nak marah pon ada hehehe...yang nak marah tu sebab mengada2 sangat..tau la hampa bayar tapi jangan la belagak sangat...

Ada sorang pesakit nie kesian mungkin dia ni kena buatan orang kot keluar masuk keluar masuk hospital...bil meninggi.. tapi tak baik2...kulit dia satu badan melupas n berair...berbau plak tu..

Panggil pak aji tok tengok dia pak aji takut nak masuk...tu la depa terpaksa bawa dia balik berubat kampung...

Hmmm macam2 adda..kesian...

Monday, August 1, 2011

black monday..

hmmm lama betui aku tak online...ni baru berkesempatan....
Aku dah mula bekerja semula....seronok bukan kepalang....bebas rasanya....tapi yg tak seronok sebab tinggal Aidil kat rumah...kesian dia...

Tiap hari pon suami aku akan bawa Aidil hantar aku p kerja....elok aku keluar keta dah sampai tempat kerja ....Aidil meregek..nak ikut tak pon dia t tak mau p duduk kat daddy dia...nak ikut aku n tak mau bagi aku p kerja tinggal dia....mula tu sebak juga la tinggal dia...tapi nie dah dekat sebulan aku kerja n tinggal dia..

Salu kalau aku balik rumah...sampai ja depan pintu n nampak aku....MOMMY...MOMMY....sayu plak dengar suara commei anak aku tu panggil aku...huhuhuhu

Eh tajuk aku hari Black Monday...dah melalut plak.biasa la....lama tak online...banyak cita plak nak share....

Hari aku naik hangin dengan sorang staff nie...boleh dia langkau aku....apa g asap pon keluar ikut telinga la....aku cuba azam baru tak mau marah2...sekarang mana leh tahan g....mau kena ajar...kalo orang kurang ajaq....kan kan kan...

Hehehehe tapi sekarang dah cool....

Any way....selamat berpuasa....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails